Image

Industra Bank 2022. gadā strādājusi ar konsolidēto peļņu 4.3 miljonu eiro apmērā, liecina tās auditētie rezultāti, savukārt bankas peļņa sasniedza četrus miljonus eiro. Prasmīga kapitāla izmantošana un strauja izaugsme pērn bankai ļāvusi nodrošināt labāko kapitāla atdevi tās akcionāriem Latvijas banku sektorā. 

Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda:

“2022. gadā, prasmīgi izmantojot kapitālu, mums ir izdevies sasniegt augstākos kapitāla atdeves rādītājus sektorā – pašu kapitāla atdeve (ROE) jeb atdeve no akcionāru kapitāla grupas līmenī sasniedza 25% atzīmi, iepretim 11% rādītājam 2021. gadā. Šogad turpināsim uzlabot savu pakalpojumu piedāvājumu, kompetenci un tehnoloģijas, lai nodrošinātu tālāku stabilu klientu skaita un sniegto pakalpojumu apjomu pieauguma tendenci.”

Industra Bank konsolidētā auditētā peļņa 2022. gadā sasniedza 4.3 miljonus eiro, pieaugot par 183%. Peļņas pieaugumu pozitīvi ietekmēja būtiskais kopējā izsniegto kredītu apmēra pieaugums – bankas kredītportfelis pieauga par 54% un gada beigās sasniedza 70 miljonu apmēru. Pieaugumu galvenokārt veidoja jauni kredīti Latvijas uzņēmējiem, kā arī PrivatBank darījumā pārņemtais kredītu portfelis.

Industra Bank aktīvi pieauga par 57%, 2022. gada 31. decembrī sasniedzot 270 miljonu eiro atzīmi, savukārt klientu noguldījumu apmērs bija 244 miljoni eiro un pieauga par 61% gada laikā.

Pērn ieviesām jaunu internetbanku un lietotni Industra Code, kā pirmā un līdz šim vienīgā banka ieviesām automatizētas nodokļu nomaksas risinājumu pašnodarbinātām personām – SDI kontu. Šogad turpinām ieguldīt pakalpojumos – martā ieviesām vPOS – POS termināli viedtālrunī, drīzumā pie Industra Bank klientiem nonāks mobilā banka, jaunas internetbankas funkcionalitātes un citi pakalpojumu uzlabojumi un jauninājumi.

Par Industra Bank:
Industra Bank ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar 20.5 tūkstošiem klientu – tūkstotis pieci simti juridisku personu un deviņpadsmit tūkstoši privātpersonu. Banku ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Klientu ērtībai banka piedāvā apkalpošanas centrus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā. Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Papildu informācijai:
Ieva Zauere
Industra Bank AS
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
+371 29485726
ieva.zauere@industra.finance

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk