Image

Swedbank ir piešķīrusi 700 tūkstošu eiro lielu finansējumu uzņēmumam “KG Knutsson” apgrozāmo līdzekļu palielināšanai, kas ļaus uzņēmumam palielināt esošo preču krājumu apmēru. Finansējums ietver ieguldījumus paša uzņēmuma auto parkā kā arī investīcijas tālākai izaugsmei.

SIA “KG Knutsson” ir pārstāvis pasaulē labi zināmiem auto detaļu un aksesuāru ražotājiem, kuru produkciju raksturo augsta kvalitāte un uzticamība. Uzņēmums pārstāv tādus zīmolus, kā Thule, Webasto, Calix, Brink, Hella, Kamasa Tools, Osram, Auto Com, Dometic, Varta, CTEK, Bosch, Brembo, Blue print, VDO, ZF un citus. Uzņēmuma klienti ir mazumtirgotāji, auto dīleri, auto aksesuāru veikali un auto servisi.

Kā norāda SIA “KG Knutsson” valdes loceklis Normunds Prunte,

“Uzņēmuma Latvijas filiāle ir izvēlējusies biznesa attīstības ceļu – vēlamies attīstīt savu darbību rezerves daļu biznesā, palielinot noliktavu, kas attiecīgi paredz arī laicīgu norēķināšanos ar partneriem, lai neciestu preču piegādes. Tam ir nepieciešams papildus finansējums. Ņemot vērā, ka mums jau līdz šim ir bijusi cieša un laba sadarbība ar Swedbank, gribējām atrast abpusēji izdevīgu kopsaucēju papildus finansējuma piesaistīšanai. Tagad redzam, ka lēmums bija pareizs. Viss notiek kā plānots, un jau kopš pagājušā gada vasaras esam ķērušies pie savu ambiciozo plānu realizēšanas.”

Pagājušā gada nogalē uzņēmums veicis būtiskus ieguldījumus, atverot interneta veikalu, kura uzdevums nodrošināt plašu auto preču sortimentu un ātru piegādi klientiem. Paplašinoties uzņēmums izmantojis ieguldītos līdzekļus arī efektivitātes veicināšanai, izvēršoties energoefektīvā un mūsdienīgā noliktavu kompleksā Green Park Lidosta. Tādējādi uzņēmums ne tikai izmanto savai darbībai mūsdienīgu infrastruktūru un ērtu loģistiku klientu vajadzībām, bet arī rada ērtu un patīkamu darba vidi saviem darbiniekiem.

Lai nodrošinātu augstu servisa kvalitāti, “KG Knutsson” rīko apmācības saviem sadarbības partneriem pārdošanas, mārketinga un tehniskā atbalsta jomā. Uzņēmums aktīvi darbojas ilgtspējīgu pakalpojumu sniegšanā, piedāvājot klientiem alternatīvas iespējas rezerves daļu izvēlē. Uzņēmums spēj nodrošināt gan premium klases produktu, gan vidējā segmenta preci, sniedzot klientiem iespēju izvēlēties pēc cenas, kvalitātes un pieejamības.

Kā uzsver Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis,

”KG Knutsson” iemieso tradīcijas, kuras uzņēmums izkopis savā ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Automobiļu industrija ir viena no tām, kam ir nozīmīga ietekme uz vidi un CO2 pēda. Tās mazināšana ir ne tikai ražošanas posma, bet visa produkta dzīvescikla jautājums, tostarp auto apkopes un labošanas posmā, kam “KG Knutsson” ir labs piemērs. Aktīvi strādājot ar piegādātājiem un klientiem un sagaidot no tiem līdzvērtīgu sniegumu, tiek vairota ilgtspējas principu iedzīvināšana biznesā”. 

SIA “KG Knutsson” ietilpst uzņēmumu grupā “KGK Holding”, kurš darbojas jau kopš 1946. gada, savukārt Latvijā ir pārstāvēts kopš 2003. gada. “KGK Holding” ir izstrādājis Rīcības kodeksu, kas nosaka arī uzņēmuma piegādātāju atbilstību augstiem vērtību un ētikas standartiem, kas iekļauj arī atbildību pret vidi un sabiedrību. 2019. gadā uzņēmumu grupas apgrozījums sasniedza 392 miljonus eiro. Tas kopumā nodarbina ap 1300 darbinieku Zviedrijā, Norvēģijā, Spānijā, Somijā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

 

RUS: Предприятие оптовой торговли запчастями и автомобильными аксессуарами KG Knutsson получает финансирование в размере 700 тысяч евро

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk