Image

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums “Inbank Latvia” aizvadītajā gadā strādāja ar 21,1, miljonu eiro peļņu, dubultojot auto iegādes finansēšanas un patēriņa kreditēšanas apjomu salīdzinājumā ar 2021. gadu.

Par spīti izaicinošajiem ekonomiskajiem apstākļiem, “Inbank” grupas meitaskompānijai “Inbank Latvia” izdevies sasniegt stabilus finanšu rādītājus. Aizvadītā gada noslēdzošajā ceturksnī uzņēmuma peļņa bija 2,1 miljons eiro, veiksmīgi palielinot pārdošanas apjomu par 38 % attiecībā pret identisku laika periodu 2021. gadā.

Pieaugums ir skaidrojums ar “Inbank” veiktajiem uzlabojumiem kreditēšanas produktos un procesos, padarot pakalpojumus konkurētspējīgākus un piemērotākus gan klientiem, gan sadarbības partneriem.

Vienlaikus pērn ir novērots vidējais aizdevuma summa palielinājums par aptuveni 10 %, kas saistīts ar cenu kāpumu visā reģionā. Tas liecina, ka cilvēkiem ir nepieciešami lielāki līdzekļi auto iegādei, plānoto pirkumu un remontdarbu veikšanai. Pārdošanas apjomus izdevies audzēt arī “Inbank Latvia” galvenajā biznesa virzienā – preču un pakalpojumu nomaksā, kas pērn veidoja gandrīz pusi no kopējā pārdošanas  apjoma. 2022. gada laikā tas sasniedza pieaugumu par 18 % salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

“Pērnais gads visai “Inbank” grupai, tajā skaitā Latvijas uzņēmumam, bija veiksmīgs. Redzam izaugsmi auto iegādes finansēšanas produktos, kas “Inbank” grupai ir stratēģiski svarīgs mobilitātes segments. Arvien vairāk iedzīvotāju izmantoja preču un pakalpojuma nomaksas priekšrocības un ērtumu arī tādos segmentos kā medicīna, skaistumkopšana un zaļā enerģija, līdztekus jau tik zināmajam elektrotehnikas un sadzīves tehnikas segmentiem,“

zina stāstīt “Inbank Latvia” vadītājs Dainis Skrinda.

Skrinda uzsver, ka “Inbank” grupa turpina investēt produktu portfeļa un tirgus paplašināšanā. Jau pērn norisinājās aktīvs darbs pie sadarbības partneru tīkla paplašināšanas, padarot uzņēmuma pakalpojumu un preču nomaksas produktu pieejamību vēl plašākam klientu lokam.

Tāpat uzņēmums mērķtiecīgi turpina darbu pie “Inbank” produktu tehnoloģiskās attīstības, nodrošinot uzņēmuma sadarbības partneriem mūsdienīgus un ērtus risinājumus, kas integrēti kā e-komercijas, tā klātienes pārdošanas kanālos. Tādējādi vēl straujāk demonstrējot pārdošanas rezultātu pieaugumu. Kā vienu no piemēriem, Skrinda izceļ sadarbību ar uzņēmumu SIA “EnerGrid” – saulesparki.lv, kas piedāvā saules paneļu uzstādīšanu.

“Redzot, ka augstās inflācijas apstākļos ikmēneša maksājums par saules paneļiem ir līdzvērtīgs vai mazāks nekā maksa par elektroenerģiju, sadarbībā ar “Inbank Latvia” piedāvājam tos iegādāties uz nomaksu. Šādu iespēju ir izmantojuši virkne klientu, kas pirms tam šaubījās, bet tagad ir pārliecinājušies, ka ieguldījums saules paneļos un pašu saražotā elektroenerģijā ir pareizā izvēle,”

tā komentē saulesparki.lv valdes loceklis Kristaps Krūmiņš.

Līdzīgu viedokli par to, ka “Inbank Latvia” sniegtie pakalpojumi sniedz nozīmīgu ieguldījumu viņu biznesa attīstībā pauž arī citi uzņēmuma sadarbības partneri, novērtējot sniegtos nomaksas risinājumus kā klātienes veikalos, tā arī internetveikalos. Pateicoties ciešai komunikācijai ar Inbank Latvia sadarbības partneriem, uzņēmumi var pielāgot produktus tieši dažādu klientu vajadzībām.

“Nomaksas pakalpojums dod iespēju plašākam klientu skaitam iegādāties kvalitatīvus produktus, kas kalpo ilgi un uzlabo dzīves kvalitāti. Pateicoties ātrai un ērtai pieteikumu izskatīšanai un modernai platformai nomaksas pieteikumu iesniegšanai, gan mēs kā uzņēmums, gan arī mūsu klienti pozitīvi vērtējam sadarbību ar “Inbank Latvia”,

komentē SIA “Studio Moderna” Zvanu centra vadītājs Jānis Mengelis.

 

Par SIA “Inbank Latvia”

SIA “Inbank Latvia” pamatdarbības virziens ir patērētāju kreditēšana, tai skaitā finansēšanas risinājumu nodrošināšana sadarbības partneriem un viņu klientiem. SIA “Inbank Latvia” sadarbojas ar tādiem uzņēmumiem kā 1a.lv, KSENUKAI, Studio Moderna (Top Shop), Bite, Euronics, Ideal, Samsung, OC Vision (Vision Express, Optio, Pasaules optika, Vizionette), EnerGrid, Enefit, Given, Baltic Data, Karcher, Inchcape Motors, VERTE AUTO un citiem, palīdzot sadarbības partneriem palielināt pārdošanas apjomus, nodrošinot vienkāršu un ātru preču nomaksas pakalpojumu saviem klientiem.

SIA “Inbank Latvia” ir Igaunijas finanšu tehnoloģiju AS “Inbank” grupas uzņēmums. AS “Inbank” Igaunijā ir dibināta 2011. un 2014. gadā “Inbank” uzsāka darbību Latvijā. Dažu gadu laikā AS “Inbank” ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju banku sektorā ar vairāk nekā 804 000 aktīvu klientu līgumu un plašu pakalpojumu klāstu. AS “Inbank” darbojas Baltijā, Polijā un Čehijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā. Grupas uzņēmumiem ir vairāk nekā 4 600 aktīvu partneru un obligācijas tiek kotētas “Nasdaq” Baltijas biržā.

Papildu informācija:
Sindija Grīna, SIA “Inbank Latvia”
sadarbības partneru mārketinga vadītāja
Tālrunis: +371 26 447 522
e-pasts: sindija.grina@inbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk