Image

Luminor Bank AS ir publicējusi starpposma pārskatu par 2021. gada ceturto ceturksni. Tā laikā banka palielinājusi savus biznesa apjomus un neto peļņu, salīdzinot ar līdzvērtīgu periodu pērn.

Šī gada ceturtajā ceturksnī pieaudzis izsniegto kredītu apjoms biznesa klientiem, un banka turpināja ieņemt svarīgu lomu Baltijas kapitāla tirgus attīstībā, organizējot pirmo zaļo obligāciju emisiju savam klientam. Pieauga arī privātpersonām sniegto pakalpojumu apjoms, un novembrī izsniegto mājokļa kredītu apjoms Baltijā bijis augstākais bankas pastāvēšanas vēsturē. Luminor saviem klientiem ieviesa norēķinus ar digitālajiem maciņiem un modernizēja bankomātu tīklu. Banka veikusi arī pirmo vides, sociālās atbildības un pārvaldības novērtējumu (ESG).

Bankas neto peļņa ceturtajā ceturksnī sasniedza 20,7 miljonus eiro, salīdzinot ar 18,6 miljoniem attiecīgajā periodā pērn. Peļņas pieaugums sasniegts galvenokārt ienākumu palielināšanas un izdevumu samazināšanas rezultātā, ko veicināja uzkrājumu samazinājums no ienākumus nenesošiem kredītiem. Bankas pašu kapitāla atdeve palielinājās līdz 5%, salīdzinot ar 4,5% attiecīgajā periodā pērn. Pēc ceturtajā ceturksnī veiktās dividenžu izmaksas 190 miljonu eiro apmērā, Luminor 1. līmeņa pašu kapitāla rādītājs (CET1) saglabājās stabils un 31. decembrī bija 20,5%, neieskaitot 2021. gada peļņu.

“Neskatoties uz Covid-19 ietekmi un pieaugošajām bažām par inflāciju, ceturtajā ceturksnī Luminor piedzīvoja teicamu izaugsmi. Esmu pārliecināts par bankas tālāko attīstību, jo mūsu prioritāte nemainīgi ir klienti un efektivitātes uzlabošana, vienlaikus pildot savas saistības pret sabiedrību un vidi. Mēs esam spēruši lielus soļus savas stratēģijas īstenošanā, un labie rezultāti to skaidri apliecina. Mūsu darbinieku neatlaidīgais darbs ir veicinājis peļņas pieaugumu, un es ļoti lepojos ar viņu ieguldījumu un pūlēm. Darbs turpināsies, bet jau šobrīd esmu gandarīts par līdz šim sasniegto, jo īpaši kreditēšanas jomā,”

saka Luminor bankas valdes priekšsēdētājs Peters Boseks.

Bankas neto peļņa ceturtajā ceturksnī sasniedza 20,7 miljonus eiro, salīdzinot ar 18,6 miljoniem attiecīgajā periodā pērn. Peļņas pieaugums sasniegts galvenokārt ienākumu palielināšanas un izdevumu samazināšanas rezultātā, ko veicināja uzkrājumu samazinājums no ienākumus nenesošiem kredītiem. Bankas pašu kapitāla atdeve palielinājās līdz 5%, salīdzinot ar 4,5% attiecīgajā periodā pērn. Pēc ceturtajā ceturksnī veiktās dividenžu izmaksas 190 miljonu eiro apmērā, Luminor 1. līmeņa pašu kapitāla rādītājs (CET1) saglabājās stabils un 31. decembrī bija 20,5%, neieskaitot 2021. gada peļņu.

“Aizvadītā gada pēdējā ceturksnī saglabājās liela iedzīvotāju interese par nekustamo īpašumu iegādi, kas veicināja mājokļu kreditēšanu. Arī uzņēmumi arvien aktīvāk izmantoja finansējuma iespējas savai attīstībai. Kopumā Luminor izsniegto kredītu apjoms Latvijā gada beigās pieauga par 175 miljoniem eiro sasniedzot 2,9 miljardus eiro, salīdzinot ar 2020. gada beigām. Arī šogad turpināsim atbalstīt savus klientus, izsniedzot finansējumu gan mājokļu iegādei, gan uzņēmumu attīstībai. Pandēmija ir paātrinājusi arī pieprasījumu pēc digitāliem pakalpojumiem, attiecīgi arī turpmāk strādāsim pie procesu automatizācijas, digitālo pakalpojumu paplašināšanas un produktivitātes celšanas, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos rīkus,”

norāda Kerli Gabrilovica, Luminor vadītāja Latvijā.

 

Luminor 2021.gada 4. ceturkšņa pārskats angļu valodā ir pieejams šeit.

 

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

 

 

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk