Image

Lai veiktu govju fermas rekonstrukciju un iegādātos nepieciešamās iekārtas, Luminor banka zemnieku saimniecībai Nogales piešķīrusi finansējumu vairāk nekā 2,5 miljonu eiro apmērā. Kuldīgas novada Kabiles pagasta zemnieku saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību un graudkopību.

Par bankas piešķirto finansējumu plānots rekonstruēt veco liellopu novietni, uzbūvēt mēslu krātuves, iegādāties govju slaukšanas robotus, automātisko barošanas sistēmu, u.c. nepieciešamo aprīkojumu fermas uzturēšanai.

“Saimniecības attīstība notikusi vairākos posmos, piemēram, bija laiks, kad vairāk līdzekļu ieguldījām zemes iegādē. Kad zemes platības bija palielinātas, sākām pievērsties piena lopkopības jaudu palielināšanai. Mūsu konsultants Leveria sniedza atbalstu finanšu plānu sagatavošanā, savukārt bankas aizdevums mums palīdzēs iegādāties daudz mūsdienīgāku aprīkojumu govju novietnēm, padarot saimniecības darbību efektīvāku un konkurētspējīgāku, kā arī atvieglos saimniecības darbinieku ikdienu,” stāsta Ainars Guštilo, zemnieku saimniecības Nogales īpašnieks.

Pirms trīs gadiem saimniecībā uzbūvēta jauna slaucamo govju kūts 120 slaucamām govīm ar diviem slaukšanas robotiem. Tagad plānots rekonstruēt veco novietni, lai arī tajā mājlopu sadzīves apstākļi atbilstu labturības noteikumiem, un nākotnē varētu palielināt piena izslaukumu.

 “Lauksaimniecība jau tradicionāli ir būtiska Latvijas tautsaimniecības nozare, tāpēc Luminor banka labprāt atbalsta aktīvus uzņēmējus, kas saimnieko reģionos un skaidri spēj pamatot saimniecības attīstības plānus un nākotnes ieguvumus. Tā kā straujākam attīstības lēcienam zemnieku saimniecības ne vienmēr var atļauties investēt lielākus finanšu līdzekļus, banka sniedz finansiālu atbalstu, lai izaugsme notiktu straujāk, un būtu iespēja iegādāties jaunāku tehniku, modernāku aprīkojumu, kas var risināt, piemēram, darbaspēka trūkumu,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja. 


Par ZS Nogales

Zemnieku saimniecība Nogales dibināta 1991. gadā. Sākotnēji tā apsaimniekoja 40 hektārus lauksaimniecībā izmantojamās zemes, un tās īpašumā bija četras slaucamas govis. Šobrīd saimniecībai ir 670 hektāri lauksaimniecības zemes un 325 liellopi, no kurām 200 ir slaucamas govis.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. 

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk