Image

Luminor Bank AS, kas ir viena no vadošajām bankām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, paziņo par tās valdes priekšsēdētāja Erki Rāzukes (Erkki Raasuke) lēmumu atstāt savu amatu pirms nākamā Luminor attīstības posma. Par Luminor valdes priekšsēdētāju ar 2021. gada 1. janvāri ir iecelts Peters Boseks (Peter Bosek). E. Rāzuke turpinās vadīt organizāciju līdz gada beigām.

Luminor banka tika nodibināta, apvienojot Nordea un DNB banku struktūrvienības Baltijas valstīs, lai 2017. gadā izveidotu jaunu neatkarīgu banku. Erki Rāzuke pievienojās sagatavošanās projektam un vadīja Luminor grupas pārrobežu apvienošanos un pārstrukturēšanu, kā arī ievērojamos Blackstone konsorcija veiktos ieguldījumus bankā. Viņa vadībā Luminor emitēja Baltijas reģionā pirmās nodrošinātās obligācijas, kas ir nozīmīgs ieguldījums Baltijas finanšu tirgus attīstībā.

Peters Boseks līdz šim darbojās Austrijas finanšu pakalpojumu grupā Erste Group, kur viņš ieņēma Erste Bank valdes priekšsēdētāja un Erste Group privātpersonu un mazo uzņēmumu (retail) apkalpošanas segmenta vadītāja amatus. Erste grupā strādā 47 000 darbinieki, kas apkalpo ap 16,1 miljonu klientu no vairāk nekā 2300 filiālēm septiņās valstīs. Peters Boseks ir darbojies Erste Group pēdējos 24 gadus, no kuriem vairāk nekā 13 gadus bijis uzņēmuma valdē un ieņēmis dažādus vadošos amatus. Viņa pēdējā laika nozīmīgākais veikums ir Eiropā augsti novērtētas banku digitālās platformas attīstības vadība.

Petera Boseka ienākšana Luminor notiek brīdī, kad organizācijas biznesa attīstība ir nonākusi trešajā transformācijas posmā, kas būvēts uz Erki Rāzukes vadītās komandas izveidotajiem pamatiem.

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas tirgū ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu un 2500 darbiniekiem, kā arī 15,6% tirgus daļu noguldījumos un 17.6% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada jūnija beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa kapitāla rādītājs (CET1) – 22.0%.

Nils Melngailis, Luminor Bank AS padomes priekšsēdētājs:

“Ir bijis prieks sadarboties ar Erki Luminor bankas izveides laikā. Tāds integrācijas process, ko viņš ir vadījis pēdējos trīs gadus, mūsu reģionā iepriekš nav realizēts, un Luminor esošā pozīcija ļauj mums turpināt augt un attīstīties. Mēs novēlam Erki visu to labāko nākotnes gaitās.

Priecājos sveikt Peteru Boseku mūsu bankā. Viņam ir lieliska reputācija inovāciju un digitalizācijas jomā, vadības komandas motivēšanā, kā arī ievērojama pieredze banku darbībā, kas sniegs nozīmīgus ieguvumus Luminor nākamajā izaugsmes posmā.”

Erki Rāzuke, Luminor izpilddirektors, piebilst: “Man ir bijis liels gods vadīt Luminor banku. Es lepojos ar mūsu vadības komandas un kolēģu sasniegumiem pēdējo trīs gadu laikā. Uzskatu, ka banka tagad ir izveidojusi stipru pamatu, uz kā balstīties nākotnē. Esmu nolēmis atkāpties un nodot amatu kādam, kam ir nepieciešamās zināšanas, lai veiksmīgi virzītu Luminor pārveidošanu nākamajā izaugsmes posmā. Uzskatu, ka Peters Boseks ir lieliski piemērots šim biznesam un banka turpinās viņa vadībā attīstīties. Es pateicos komandai un klientiem, ka viņi devās šajā ceļojumā kopā ar mani.”

Luminor valdes priekšsēdētaja amata kandidāts Peters Boseks atzīst:

“Esmu priecīgs kļūt par nākamo Luminor valdes priekšsēdētāju un augstu novērtēju šo iespēju un uzticību, ko man paudusi gan padome, gan akcionāri. Luminor ir viena no vadošajām finanšu iestādēm tirgū, un es uzskatu, ka uz šiem uzņēmuma stabilajiem pamatiem mēs varam stiprināt Luminor pozīcijas un piedāvājumu, vienlaikus nodrošinot saviem klientiem labākos pakalpojumus.”

Blackstone vecākais izpilddirektors Nadim El Gabani (Nadim El Gabbani) saka: “Erki ir bijis izcils valdes priekšsēdētājs, un mēs esam pateicīgi viņam par ievērojamajiem sasniegumiem pēdējo četru gadu laikā. Viņš ir vadījis jaunas bankas izveidi Baltijas valstīs, un Luminor stabilais bizness un klientu piedāvājums ir labs apliecinājums viņa vadības prasmēm, smagajam darbam un novatoriskajai domāšanai.

Peters Boseks ir ideāls kandidāts, kas spēs turpināt bankas sasniegumus un vadīt Luminor nākamo transformācijas posmu, daloties ar savu lielo pieredzi banku digitālo iespēju attīstīšanā. Mums būs cieši jāsadarbojas nākamajā biznesa izaugsmes fāzē.”

Lēmums par Petera Boseka iecelšanu jāapstiprina Eiropas Centrālajai bankai.

 

Papildu informācija:

Inese Kronberga

Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 29215409

E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk