Image

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) datiem, uz šo brīdi to sastāvā ir 6700 karavīri[1]. Luminor sadarbībā ar Altum ir uzsākusi mājokļu kredītu piešķiršanu NBS karavīriem, nodrošinot valsts garantiju mājokļa iegādei vai būvniecībai. Valsts garantijas apmērs ir līdz 25% no aizdevuma pamatsummas, darījuma summai nepārsniedzot 250 tūkstošus eiro.

“Esam gandarīti iesaistīties Altum atbalsta programmā Latvijas karavīriem, palīdzot tikt pie jauna mājokļa. Mūsu pieredze liecina, ka valsts atbalsts mājokļa iegādei ir ļoti būtisks. Pērn 41% mūsu klientu saņēma aizdevumu mājokļa iegādei vai būvniecībai, izmantojot Altum atbalsta programmas programmas ģimenēm un jaunajiem speciālistiem. Visvairāk šādu kredītu izsniegti dzīvokļu vai māju iegādei un remontdarbiem, mazāk privātmāju celtniecībai. Ieviestā atbalsta programma palīdzēs karavīriem vai nu iegādāties savu pirmo mājokli vai nomainīt esošo uz šī brīža vajadzībām atbilstošāku,”

saka Luminor mājokļu kreditēšanas vadītājs Kaspars Sausais.

Luminor pērn veiktās iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka nepieciešamību pēc plašāka mājokļa izjūt 22% Latvijas iedzīvotāju, un aptuveni trešdaļa plāno iegādāties mājokli tuvāko 5 gadu laikā.

Kredīta saņemšanas nosacījumi

Aizdevums nekustamā īpašuma iegādei karavīriem ir paredzēts līdz 250 000 eiro ar garantijas termiņu līdz 10 gadiem. Garantijas apmērs ir līdz 25% no aizdevuma pamatsummas vai ne vairāk kā 20 000 eiro. Garantiju varēs saņemt arī atkārtoti, ja ir pagājuši 3 gadi no iepriekš piešķirtās garantijas un iepriekš piešķirtās garantijas saistības ir izbeigušās.

Lai pieteiktos Luminor kredītam, dienestā esošajam karavīram ir jāaizpilda pieteikums bankas mājaslapā vai jāpiesakās uz mājokļu konsultāciju. Lai apliecinātu profesionālo dienestu, klientam ir jāiesniedz Aizsardzības ministrijas vai tās padotības iestādes, kurā karavīrs pilda dienestu, izziņa par garantijas pieteikuma iesniedzēja spēkā esošu profesionālā dienesta līgumu, kas izsniegta ne agrāk kā vienu mēnesi pirms garantijas pieteikuma iesniegšanas. Klientam pašam nav jādodas uz Altum, lai saņemtu valsts garantiju.

Informācija par Altum mājokļu atbalsta programmu NBS karavīriem ir pieejama šeit.


Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

[1] https://www.mil.lv/lv/par-mums

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk