Image

Luminor banka piešķīrusi finansējumu Mūkusalas Biznesam Centram 5,5 miljonu eiro apmērā mūsdienīgas A klases biroja ēkas attīstībai.

Pašlaik Mūkusalas biznesa centrā ietilpst deviņas ēkas – pilna servisa biroji, un ar Luminor atbalstu plānots izbūvēt jaunu, zemas enerģijas patēriņa A klases biroja centra ēku “ZEISS biroji”. Jaunā A klases biroju ēka nodrošinās vairākus simtus jaunu un modernu darba vietu. Projektam piešķirts arī BREEAM EXCELENT ilgtspējības sertifikāts, iegūstot vienu no augstākajiem iespējamajiem novērtējumiem.

“Attīstoties ilgtspējīgai domāšanai un jauniem risinājumiem ēku būvniecībā, esam gandarīti atbalstīt Mūkusalas Biznesa Centra jaunās ēkas būvniecību, kas papildinās galvaspilsētu ar ilgtspējīgu A klases biroju. Energoefektīvu biroju attīstīšana sniedz pozitīvus ieguvumus ne tikai uzņēmumiem, kas nomā telpas, bet arī pilsētvidei, ekonomikai un komercīpašumu attīstībai kopumā. BREEAM standarts ir garantija par ēkas kvalitāti, kur īpaša uzmanība pievērsta tieši resursu patēriņam, kas mūsdienās ir būtisks aspekts biroju apsaimniekošanā,”

norāda Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvo departamenta vadītāja.

Jaunajā biznesa centra ēkā būs pieejams konferenču centrs 100 personām, centralizēta reģistratūra, individuāli regulējama ventilācijas un dzesēšanas sistēma un regulējami LED gaismas ķermeņi, kā arī citi dabas un energoresursus taupoši risinājumi, kas nodrošinās ilgtspējīgāku resursu izmantošanu. Biroja sapulču telpās būs uzstādīti uz CO2 līmeni reaģējoša ventilācijas sistēma, kas īpaši svarīga optimālu darbaspēju nodrošināšanai un aerosolu izplatības mazināšanai telpā pandēmijas apstākļos.

“Viena no galvenajām Mūkusalas Biroju Centra vērtībām ir ilgtspējīga attīstība, kas atspoguļojas arī mūsu pilna servisa biroju ēkās. Mūsu mērķis ir tuvāko gadu laikā kļūt par vienu no zaļākajām Rīgas apkaimēm, kas sevī ietver ne tikai energoefektīvas biroju un komerctelpas, bet arī radīt apkārtējo vidi, kas veicina gan biznesa centra, gan visu viesu labjūtību. Labiekārtota ūdens mala, plašas un zaļas ārtelpas pieejamība būs priekšnosacījums produktīvi padarītam darbam. Šī gada sākumā esam spēruši papildu soļus videi draudzīgu risinājumu ieviešanai, uzstādot saules baterijas, kuru kopējā jauda sasniedz 240kW, kas nodrošinās centra nomniekus ar zaļo enerģiju. Ceram, ka mūsu piemērs kalpos kā iedrošinājums arī citiem biroja ēku attīstītājiem,”

saka Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

 

Par Mūkusalas Biznesa Centru:

Mūkusalas Biznesa Centrs ir lielākais biznesa centrs Pārdaugavā, kura kopējā iznomājamā pārsniedz 30,000m2 un pēc plānotās centra paplašināšanās līdz 2022. gadam iznomājamā platība sasniegs 35,000m2. Mūkusalas Biznesa Centru par savām biroja mājvietu sauc tādi Latvijā zināmi uzņēmumi, kā Tele2, Cognizant, Delfi, Bolt, Civity un citi, kopumā sasniedzot vairāk nekā 140 nomniekus.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. Luminor 1. līmeņa pašu kapitāla rādītājs (CET1) ir 22,3 %.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk