Image

8. jūnijā Rīgā notiks ikgadējais augsta līmeņa finanšu nozares forums Baltic FinReg Summit 2022, kurā, pulcējot vadošos industrijas ekspertus, tiks diskutēts par aktuālajām tendencēm un izaicinājumiem Baltijas finanšu sektorā.

Konferences programmā galvenā uzmanība tiks pievērsta jaunajai Eiropas Savienības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (AML) tiesību aktu paketei, sankciju atbilstības un AML uzraudzības prioritātēm saistībā ar naudas atmazgāšanas novēršanu Baltijā, vērtspapīrošanas tendencēm Eiropā, investīciju fondu darbību reģionā, ESG u.c. jautājumiem.

“Pēc diviem gadiem digitālā režīmā mēs ar prieku atgriežamies Rīgā un atjaunojam tradīciju pulcēt finanšu nozares profesionāļus, lai apspriestu nozares aktuālākos jautājumus un praksi. Esam pārliecināti, ka šī gada FinReg programma ir labi sabalansēta, lai aptvertu tādus fundamentālus un industrijai būtiskus jautājumus kā AML un sankciju atbilstība, kā arī diskutētu par jaunākajām tendencēm un praksi, kas veido nozares rītdienu, tostarp ESG un vērtspapīrošana,”

saka Edgars Lodziņš, COBALT Latvijas biroja partneris un banku un finanšu prakses grupas vadītājs.

Samita programma piedāvās patiesi iespaidīgu starptautisku un vietējo ekspertu izlasi, tostarp konferencē uzstāsies Eiropas Banku iestādes Digitālās finansēšanas nodaļas vadītāja Rūta Merkevičiūtė, Eiropas Komisijas FISMA ģenerāldirektorāta AML nodaļas vadītāja vietnieks Claude Bocqueraz, Eiropas Banku federācijas vecākais politikas padomnieks Roger Kaiser, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Santa Purgaile, Latvijas un Igaunijas Finanšu izlūkošanas dienestu vadītāji Ilze Znotiņa un Matis Mäeker, Lietuvas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas izcilības centra direktors Eimantas Vytuvis u.c. Pilns runātāju saraksts un programma atrodama konferences mājaslapā: www.balticfinreg.eu.

“Pasākums ir vērsts uz izpratni par finanšu jomas regulējuma piemērošanu, Baltijas valstu tuvināšanu un lielāku harmonizāciju starp tām. Mums joprojām ir pārāk lielas atšķirības pieejās Baltijā un svarīgi ir šīs pieejas vienādot,”

norāda Sanita Bajāre, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja. 

Baltic FinReg Summit organizē COBALT sadarbībā ar Igaunijas Banku asociāciju, Latvijas Finanšu nozares asociāciju un Lietuvas Banku Asociāciju.

 

Papildu informācijai:
Krists Bērziņš
COBALT mārketinga un komunikācijas vadītājs
krists.berzins@cobalt.legal
+371 2926 5859

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk