Image

Lielākā daļa SEB bankas mobilās lietotnes izmantotāju, kuri izvēlējušies iespēju veidot uzkrājumus konkrētam mērķim, krāj naudu ceļojumam. Visbiežāk summa, ko cilvēki plāno uzkrāt, ir 1000 eiro.

SEB bankas mobilā lietotne ir iespējams noteikt līdz pieciem krāšanas mērķiem un vēlamo summu, izvēloties vai nu krāšanu digitālajā krājkasē, vai nosākot regulārus naudas pārskaitījumu.

Visaktīvāk uzkrājumus veido Igaunijā, viskūtrāk – Lietuvā. Visbiežāk uzkrājuma veidošanai izmanto digitālo krājkasi, kad uzkrājums veidojas automātiski – katru reizi ar karti samaksātā summa tiek noapaļota līdz veselam eiro un starpība novirzīta uz krājkontu. Digitālajā krājkasē Latvijas iedzīvotāji vidēji gadā uzkrāj 131 eiro, Igaunijas iedzīvotāji – 146 eiro, bet Lietuvas iedzīvotāji – ap 50 eiro.

“Kopumā 2020. gada laikā klienti, kuri izmanto digitālo krājkasi, visā Baltijā uzkrāja gandrīz 21 miljonu eiro un kopējie privātpersonu uzkrājumi pērn pieauguši par 13%,”

– skaidro SEB bankas digitālās attīstības vadītājs Iļja Nogičevs.

“Digitālā krājkase ir bezmaksas rīks, kas palīdz spert pirmo soli pretī uzkrājumam, jo tas veidojas gandrīz nemanāmi un palielinās katru reizi, kad klients izmanto norēķinu karti. Savukārt, ja ir mērķis uzkrāt lielāku summu, ir vērts veikt regulāras iemaksas krājkontā. Krājkonts sniedz iespēju nopelnīt nelielu procentu, turklāt nauda krājkontā ir pasargāta no impulsīviem pirkumiem, jo tās izmaksa bez komisijas maksas ir jāpiesaka trīs dienas iepriekš.”

Lielākā daļa no tiem, kuri izvēlas iespēju veikt uzkrājumus, nosakot mērķi un vēlamo summu, plāno uzkrāt 1000 eiro ceļojumam. Otrs populārākais mērķis ir automašīnas iegāde. Nosakot vēlamo uzkrājuma summu, latvieši un lietuvieši visbiežāk izvēlas 1000, 500 un 100 eiro, savukārt igauņi – 1000, 500 un 5000 eiro.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2020. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,040 miljardu Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,106 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk