Image

SEB banka piešķīrusi finansējumu 1,5 miljonu eiro apmērā SIA “Elko” daudzdzīvokļu mājas projekta “Apiņi” būvniecībai Krustkalnos, Ķekavas novadā. Projektā paredzētas septiņas mājas, divas no tām jau tuvākajā laikā tiks nodotas ekspluatācijā.

“Apiņi” ir jauns dzīvojamo māju projekts Pierīgā, kura celtniecība tika uzsākta 2021. gada pavasarī. Projektā īpaša uzmanība tiek pievērsta ne tikai mūsdienīgam dizainam un kvalitatīviem būvmateriāliem, bet arī A klases energoefektivitātes nodrošināšanai.

“Projekts tiek attīstīts uzņēmuma īpašumā esošā teritorijā, kur iepriekš atradās birojs un noliktavas. Uzņēmumam pārceļoties uz jaunām telpām Daugmalē, tika nolemts plašo teritoriju labiekārtot, izveidojot patīkamu vidi un radot jaunu, modernu dzīvojamo māju kvartālu Pierīgā. Kopumā ir plānots uzbūvēt vēl piecas mājas, taču būvniecības tempi būs atkarīgi no tā, cik ātri izdosies realizēt dzīvokļus jau uzbūvētajās mājās,”

stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valdis Rudzis.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Dzīves kvalitātes rādītāji Latvijā, tostarp kvantitatīvie, kā kvadrātmetru daudzums uz vienu iedzīvotāju, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, joprojām krietni atpaliek, tāpēc esam gandarīti atbalstīt kvalitatīva dzīvojamā fonda attīstību. Arī privātpersonu interese par energoefektīviem jaunajiem projektiem arvien pieaug, tāpēc ir būtiski, lai pieprasījumam sekotu atbilstošs piedāvājums.”

Interese par dzīves kvalitātes uzlabošanu ir pietiekami liela

Kā norāda SEB bankas Privātpersonu konsultāciju centra vadītājs Māris Opincāns, lai arī nenoteiktība un augstā inflācija ietekmē iedzīvotāju pārliecību par nākotnes ienākumiem un attiecīgi aktivitāti nekustamā īpašuma tirgū, kopumā interese par dzīves līmeņa un tā kvalitātes uzlabošanu ir pietiekami liela.

“Izvēloties jaunu mājvietu, iedzīvotājiem arvien būtiskāks faktors ir energoefektivitāte. Tāpat arī var novērot izmaiņas platību ziņā. Ja Covid pandēmijas periodā vairāk pirka un mainīja īpašumus uz lielākām platībām, jo aktuāli bija darbs un mācības no mājām, tad šobrīd ir tieši pretēji – ņemot vērā uzturēšanas izmaksu sadārdzinājumu, vairāk izvēlas mazākas platības. Tāpat ir liela interese par dzīvokļiem jaunajos projektos, taču piedāvājums ir ierobežots.”

Situācija otrreizējā tirgū šobrīd ļoti atšķiras no tā, kāda tā bija gada sākumā.

“Vasarā šajā segmentā, īpaši, ja runājam par sērijveida projektiem, būtiski palielinājies piedāvājums. Esam novērojuši, ka samazinājies pieprasījums un pircēji kaulējas par atlaidēm pirkumā. Tāpat vēl viena daļa klientu arvien vairāk pievērš uzmanību kopējam mājas stāvoklim, ekspluatācijas termiņiem un potenciāli lielākām uzturēšanas izmaksām nākotnē. Privātmāju tirgū palielinājies sludinājumu skaits, īpaši ar lielākām platībām, taču pieprasījums vairāk ir privātmājām ar optimālo platību ap 150 m2. Šādām mājām tirgū nav liela piedāvājuma, tāpēc dažkārt klienti ir gatavi pirkt par dārgāku cenu,”

stāsta Māris Opincāns.

Par uzņēmumu:

SIA “Elko” ir uzņēmums ar vairāk kā 25 gadu pieredzi elektromateriālu tirdzniecībā, materiālu komplektēšanā, projektu vadībā un elektroietaišu projektēšanā. Šo gadu laikā izveidota sadarbība ar vairāk kā 250 ražotājiem visā pasaulē, veiksmīgi pārstāvot tos Latvijas tirgū. Ilggadējā pieredze projektēšanā, materiālu piegādē un montāžā ir sniegusi iespēju vadīt un pārvaldīt lielus “zematslēgas” projektus, piemēram, Latvijas nacionālo interešu objektu “Igaunijas – Latvijas trešā 330kV starpsavienojuma, 330kV elektropārvades līnijas izbūve un 110kV elektropārvades līnijas pārbūve”.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 4,113 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,100 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk