Image

Turpinot atbalstīt konkurētspējīgus uzņēmumus, SEB banka piešķīrusi finansējumu 7 miljonu eiro apmērā SIA “Light Guide Optics International” – vienam no vadošajiem optiskās šķiedras ražošanas uzņēmumiem pasaulē. Piešķirtais finansējums paredzēts ilgtermiņa ieguldījumu finansēšanai – jaunas lāzermedicīnas instrumentu ražotnes būvniecībai un aprīkošanai.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts:

“Mēs augstu vērtējam uzņēmumus, kas mērķtiecīgi attīstās un sekmē Latvijas ekonomiku, pierādot konkurētspēju un potenciālu pasaules mērogā. Esam gandarīti, ka uzņēmums izvēlējies SEB banku kā savu ilgtermiņa sadarbības partneri, lai realizētu uzņēmuma izaugsmi, palielinot ražošanas kapacitāti un eksporta apjomus. Light Guide Optics International ir veiksmīgs un iedvesmojošs piemērs, kā ar neatlaidīgu darbu, zināšanām un prasmēm unikālā nišā ir iespējams reģionā izveidot ražotni ar augstu pievienoto vērtību un nodrošināt investīciju atdevi.”

SIA “Light Guide Optics International” vadītājs Daumants Pfafrods:

“Vairāk nekā 70% uzņēmuma apgrozījuma veido lāzerķirurģijas instrumentu ražošana un tirdzniecība, īpaši tādām medicīnas nozarēm kā uroloģija, fleboloģija un kardioloģija, kurās ārstēšanas process arvien vairāk tiek veikts ar dažādām lāzera manipulācijām. Augot lāzermedicīnas pakalpojumu pieprasījumam, palielinās pieprasījums arī pēc mūsu ražotajiem produktiem, īpaši Rietumu tirgū, līdz ar to nepieciešams paaugstināt esošo kapacitāti un investēt ražotnes attīstībā.”

Uzņēmums “Light Guide Optics International” izveidots 2004. gadā Līvānos, un tā darbības virziens ir lāzermedicīnas un industriālo optisko šķiedru izstrādājumu ražošana un tirdzniecība. Divas trešdaļas no saražotās produkcijas izmanto dažādās medicīnas ierīcēs un lāzeriekārtās. Uzņēmuma eksporta apjoms ir 99,5%, galvenie tirgi ir ASV un Kanāda (25%), kā arī Eiropas valstis (50%). 2020. gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 uzņēmums ierindojas 57. vietā.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,443 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,243 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk