Image

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Eiropas Centrālās Bankas atļaujas saņemšanas tika pabeigts darījums, kura ietvaros līdzšinējais AS Expobank vienīgais akcionārs Igor Kim pārdeva visas sev piederošās akcijas vietējā kapitāla bankai Signet Bank AS. Darījuma nosacījumus un cenu puses vienojās nepubliskot.

Pēc darījuma pabeigšanas plānota abu banku apvienošanās, kas tiks īstenota 2022. gada laikā. Apvienotā banka turpinās strādāt ar Signet Bank zīmolu un īstenot līdzšinējo Signet Bank stratēģiju – Latvijas uzņēmēju un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, ar uzsvaru uz finansējuma piesaistīšanas un investīciju pārvaldīšanas risinājumiem.

Signet Bank AS valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons:

AS Expobank iegādes darījums stiprina Signet Bank pozīcijas vietējā tirgū, ļauj  palielināt biznesa apjomus un  iegūt papildu infrastruktūru tālākai veiksmīgai attīstībai. Latvijas banku sektors piedzīvo evolūciju, kuras ietvaros mēs redzam iespējas Latvijas banku sektora konsolidācijai, lai izveidotu vēl spēcīgāku vietējā kapitāla banku, kas vietējiem uzņēmējiem piedāvā plašu pakalpojumu un finansēšanas risinājumu klāstu.

Ar skaidru finanšu tirgus attīstības vīziju Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir kļuvusi par spēcīgu un atbalstošu partneri evolucionējošām bankām, kas veicināja arī šī darījuma veiksmīgu pabeigšanu. 2021. gadā Signet Bank nodrošināja saviem klientiem finansējumu 200 milj. EUR apjomā obligāciju emisiju un kredītu formā. Pēc apvienošanas procesa ar AS Expobank pabeigšanas, esam apņēmības pilni sniegt vēl lielāku ieguldījumu Latvijas uzņēmumu finansēšanā.”

AS Expobank direktoru padomes priekšsēdētājs un akcionārs Igor Kim:

“Mums ir prieks, ka varam uzticēt aktīvus kvalificētam, pieredzējušam un stabilam partnerim. Savukārt mēs plānojam allocēt kapitālu Krievijas “Экспобанк” attīstībā, kā arī jaunos projektos Āzijā.”

Līdz apvienošanas brīdim Signet Bank un Expobank turpinās darboties kā atsevišķas kredītiestādes, līdz ar to pašreiz nekādu izmaiņu ikdienas darbā ar klientiem un klientu apkalpošanā nebūs. AS Expobank klienti savlaicīgi saņems informāciju par plānotajām izmaiņām 2022. gada laikā.

Par Signet Bank

Banka dibināta 1992. gadā ar sākotnējo nosaukumu Latvijas Biznesa banka. Kopš 2013. gada Signet Bank stratēģija vērsta uz uzņēmējiem un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, liekot uzsvaru uz klientu kapitāla apkalpošanas kvalitāti un investīciju projektu strukturēšanu. Signet Bank akcionāri ir deviņi Latvijas un starptautiskie privātie investori.

 

RUS: Signet Bank AS приобретает AS Expobank

 

Informācija medijiem:
Alise Mališko
“Signet Bank” sabiedrisko attiecību konsultante
Alise.Malisko@ogilvy.lv
+371 28893903

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk