Image

Swedbank holdingkompānija Swedbank Baltics no šodienas kļūst par Swedbank Baltijas meitasbanku īpašnieku. Līdz ar to, noslēdzas iepriekš izziņotā pārveide, nodalot Baltijas meitasbankas jaunā holdingkompānijā, lai stiprinātu to neatkarību jaunā pārvaldības modelī.

Pēc Eiropas Centrālās bankas un citu uzraugošo iestāžu piekrišanas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Swedbank akcijas tiek nodotas finanšu pārvaldītājsabiedrībai Swedbank Baltics. Savukārt šogad izveidotā Swedbank Baltics pilnībā pieder Zviedrijā reģistrētajai Swedbank AB. Ar pārvaldības modeļa maiņu saistītās izmaiņas vēl reģistrējamas komercreģistrā.

Swedbank Grupas prezidents Jenss Henriksons turpmāk ieņems arī holdingkompānijas padomes priekšsēdētāja amatu, kamēr līdzšinējais Swedbank vadītājs Baltijā Jons Lidefelts ieņems Swedbank Baltics valdes priekšsēdētāja amatu. Eiropas banku Vienotajā uzraudzības mehānismā Swedbank Baltics papildus Swedbank meitasbankām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā kļūs par juridisku subjektu attiecībās ar uzraugošajām iestādēm.

”Swedbank turpinās saglabāt nozīmīgu ilgtermiņa lomu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgū. Stiprinot Baltijas biznesa vadību, mēs uzlabojam pārvaldību, saglabājot efektivitāti, kontroli un sinerģiju līdzšinējā savstarpējās sadarbības un biznesa modelī. Šīs pārmaiņas skaidrāk nodefinē katras meitas sabiedrības vadības lomu un atbildību savas valsts un Baltijas mērogā”,

saka Swedbank Grupas prezidents Jenss Henriksons.

Tikmēr Swedbank vadītājs Latvijā Reinis Rubenis uzsver, ka “šis pārvaldības modelis sniedz lielāku caurskatāmību regulatoram un vienlaikus nodrošina lēmumu pieņemšanu tuvāk klientam Latvijā. Tāpat man ir liels prieks, ka pavasarī tika pieņemts lēmums šo holdingkompāniju reģistrēt Latvijā.”

Swedbank ir lielākā banka Baltijā, kurā strādā 6000 darbinieku un kura sniedz pakalpojumus vairāk nekā 3 miljoniem privātpersonu un 280 tūkstošiem uzņēmumu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pārvaldības modeļa izmaiņas nekādā veidā neietekmēs bankas klientus.

RUS:Swedbank завершает укрепление деятельности балтийских дочерних банков в рамках новой холдинговой компании

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk