Image

Swedbank klienti no šodienas var ieguldīt 12 ieguldījumu fondos, ko pārvalda Zviedrijas lielākais aktīvu pārvaldītājs Swedbank Robur. Latvijā iedzīvotāju interese par ieguldījumiem pēdējā laikā strauji aug – pēc Swedbank datiem klientu ieguldījumi dažādos fondos pagājušajā gadā pieauga gandrīz 9 reizes. Turklāt ieguldījumu fondi ir piemēroti gan pieredzējušiem investoriem, gan arī cilvēkiem, kas tikai uzsāk savu investīciju pieredzi.

Swedbank Robur ir viens no vadošajiem aktīvu pārvaldītājiem Ziemeļeiropā un lielākais fondu aktīvu pārvaldītājs Zviedrijā. Swedbank Robur ir dibināts 1967. gadā, un patlaban tā pārvaldīšanā ir aktīvi 166 miljardu eiro apmērā, pārvaldot gandrīz 90 ieguldījumu fondus, kas aptver visus galvenos reģionus, sektorus un aktīvu kategorijas. Swedbank Robur apkalpo vairāk nekā 4 miljonus privāto, institucionālo un korporatīvo klientu.

Swedbank klienti var sākt regulāri ieguldīt Robur fondos arī ar nelielām summām, sākot pat ar 1 eiro, un ērti veikt ieguldījumus var attālināti, Swedbank internetbankā. Arī klientiem, kuri iepriekš ar ieguldījumiem nav nodarbojušies, ir tikai jāatver ieguldījumu konts vai vērtspapīru konts, lai sāktu ieguldīt Robur fondos, – un arī to var izdarīt attālināti. Turklāt komisija, ko ietur fondu pārvaldītājs par līdzekļu pārvaldīšanu un citiem izdevumiem, ir viena no zemākajām Baltijā tādiem pašiem vai līdzīgiem ieguldījumu risinājumiem.

Mūsu klientu skaits, kas sāk izmantot dažādus ieguldījumu risinājumus, strauji pieaug. Līdz ar 12 nozarē vadošo Swedbank Robur fondu pievienošanu mūsu produktu portfelim, klienti iegūst vēl vienkāršākas, mūsdienīgākas un ilgtspējīgākas iespējas kā ieguldīt un īstenot savus finanšu mērķus, turklāt ar zemām izmaksām. Tuvāko mēnešu laikā Swedbank Robur pārvaldīto fondu klāsts Latvijā tiks vēl paplašināts ar vairākiem aktīvi pārvaldītiem fondiem, kurus pārvaldīs profesionālu portfeļu pārvaldnieku komanda. Šie fondi būs īpaši piemēroti tiem klientiem, kuri vēlās spert pirmos soļus investīciju pasaulē,

– pauž Rolands Zauls, Swedbank investīciju daļas eksperts

Vairāki no Robur fondiem, kas tagad pieejami Latvijā, ir saņēmuši augstāko iespējamo ilgtspējas novērtējumu no starptautiskās ieguldījumu analītikas kompānijas Morningstar.

Būtiski, ka līdz ar jauno piedāvājumu mēs varam paplašināt ilgtspējīgas ieguldīšanas iespējas mūsu klientiem”,

– saka Adriāna Kauliņa, Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāja.

Swedbank Robur ir izstrādājis savus vadošos fondus saskaņā ar kritērijiem, kas atbalsta Apvienoto Nāciju Organizācijas Parīzes nolīgumu par klimata pārmaiņām, rūpīgi atlasot uzņēmumus, kuros ieguldīt, lai strādātu pie veselīga ilgtermiņa ienesīguma klientiem, vienlaikus veicinot arī sabiedrības un vides ilgtermiņa labklājību.”

24.februārī pl.11 Swedbank rīko tiešraides diskusiju par investīciju iespējām. Noskatīties diskusiju varēs šeit.

RUS: Swedbank начинает предлагать латвийским клиентам ведущие в Скандинавии инвестиционные фонды Robur 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk