Image

Swedbank vienojies ar augsto tehnoloģiju uzņēmumu Axon Cable par finansējuma piešķiršanu ražošanas efektivitātes palielināšanai. Uzņēmums ieguldīs vairāk nekā 350 tūkstošus eiro Daugavpilī esošās ražošanas ēkas pielāgošanai, kā arī teju pusmiljonu eiro jaunu ražošanas iekārtu iegādē. Swedbank finansējums šajos investīciju projekts teju sasniedz 700 tūkstošus eiro. Ražošanas ēkas pielāgošanas projektā garantiju 285 tūkstošu eiro apmērā sniegusi arī finanšu institūcija Altum.

Kā uzsver Axon Cable vadītājs Jans Senkāns (Yann Sinquin)

“Investīciju mērķis ir palielināt ražošanas jaudas pieaugošā pieprasījuma apstākļos. Mēs esam jau veikuši daļu ieguldījumu ražotnē pērn un turpinām investīciju programmu arī šogad. Šī iemesla dēļ esošās ražošanas telpas ir nepieciešams paplašināt. Swedbank un Altum atbalsts ir bijis neatsverams atspaids šī projekta realizēšanai. Pateicoties tam, mēs būsim gatavi ieguldīt nākošajos attīstības posmos, kuru vienojošais motīvs ir – lai mūsu klienti būtu droši, ka spējam izpildīt visus viņu pasūtījumus.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis atzīst, ka

“Axon Cable ir unikāls uzņēmums. Liels darba devējs ne tikai Daugavpilī, bet visā Latgalē, kurš nodarbina vairāk nekā 600 darbinieku. Axon Cable ražo augstas pievienotās vērtības produkciju, ko izmanto ne tikai autobūves vai militārās tehnikas ražošanā, bet arī kosmosa tehnoloģijās. Sadarboties ar šādu uzņēmumu ir iedvesmojoši, jo mērogs kādā uzņēmums darbojas ir tiešām apbrīnojams. Turklāt, apbrīnojama ir arī uzņēmuma spēja pielāgoties mainīgajiem apstākļiem Covid-19 ietekmē. Saskaroties ar atsevišķu nozaru krīzi pandēmijas laikā, Axon Cable spēja pārvirzīt savas produkcijas noietu jaunos tirgos, amortizējot pandēmijas nestos riskus”.

Savukārt finanšu institūcijas Altum valdes locekle Inese Zīle saka, ka

“Axon Cable finansēšanas darījums ir piemērs tam, kā valsts atbalsta instrumenti var palīdzēt uzņēmumiem investēt biznesa attīstībā arī situācijās, kad komercbankas finansējuma saņemšanai nepieciešams lielāks nodrošinājums. Altum un Swedbank sadarbība šī investīciju projekta finansēšanā rezultējas ne tikai vēl viena augstas pievienotās vērtības uzņēmuma izaugsmē, bet arī sniedz ieguldījumu Latgales reģiona attīstībā kopumā.”

Axon Cable ir starptautisks uzņēmums, kurš pieder Francijā reģistrētajam Axon Cable SAS. Grupā ietilpst vairāk nekā 20 uzņēmumu, no kuriem 9, tostarp rūpnīca Daugavpilī, nodarbojas ar ražošanu. Uzņēmums galvenokārt ražo augsto tehnoloģiju elektriskos un elektroniskos kabeļus, vadus un to savienojumus. Vairāk nekā 95% saražotās produkcijas tiek eksportēta. Lielākoties Axon Cable produkcija tiek izmantota automobiļu un militārās tehnikas ražošanas nozarēs, aviācijā un kosmosa tehnoloģijās, kā arī robotikas un rūpnieciskā aprīkojuma nozarēs. Axon Cable grupa pērn strādājusi ar 150 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija tikai par 3% mazāk nekā 2019.gadā. Axon Cable spēja pārdošanas rādītājus kompensēt ar jauniem noieta tirgiem medicīnas industrijā ASV un Eiropā, kā arī ar lielāku pieprasījumu no elektronikas ražotājiem Eiropas valstīs.

 RUS: Swedbank приходит к соглашению с производителем кабелей Axon Cable о финансировании в размере почти 700 тысяч евро на увеличение эффективности производства

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk