Image

Jau otro gadu SEB banka visās trīs Baltijas valstīs īsteno Skolu vēstnešu programmu, aicinot 10. un 11. klašu skolēnus kļūt par finanšu pratības ekspertiem un vadīt finanšu pratības lekcijas savās skolās. Šogad vēlmi kļūt par skolu vēstnešiem izteica 250 jaunieši, no kuriem 113 (32 – Latvijā, 49 – Lietuvā un 32 – Igaunijā) turpinās apmācību programmas ietvaros.

Astoņu mēnešu garas programmas laikā SEB apmācīs izvēlētos skolēnus un sniegs lekcijas ne tikai par finanšu pratību, proti, uzkrājumiem, ieguldījumiem, budžeta plānošanu, bet arī par citām pamatprasmēm, piemēram, publisko uzstāšanos, personīgā zīmola veidošanu un komunikāciju sociālajos tīklos. Turklāt šogad būs arī jauna lekcija par uzņēmējdarbību, pēc kuras sekos dizaina domāšanas darbnīca, kas palīdzēs padziļināti izprast, kā radīt idejas un tās ātri testēt. Pēc mācību kursa noslēgšanas skolēni tiks aicināti lasīt lekcijas par finanšu pratību dažādās klasēs savās skolās.

“Vakar aizvadījām Skolu vēstnešu programmas atklāšanas pasākumu, bet jau šodien jauniešiem paredzēta pirmā lekcija. Programmas saturs šogad būs daudz plašāks, nekā pērn – piesaistīti vieslektori, būs interaktīvā spēle par investīcijām, plānotas arī ekskursijas. Esam gandarīti par jauniešu interesi iesaistīties un kļūt par finanšu pratības vēstnešiem. Nesen veicām vecāku aptauju* un secinājām, ka apmēram puse vecāku salīdzinoši reti runā ar bērniem par finanšu jautājumiem, naudas izmantošanu un budžeta plānošanu. Vien 9% norāda, ka ikdienā ar bērniem pārrunā šo tēmu. Tāpēc skolu vēstnešu programmai ir svarīga nozīme jauniešu finanšu zināšanu uzlabošanā. Un SEB skolu vēstneši jau pavisam drīz būs tie, kuri dalīsies savās zināšanās ar klasesbiedriem un citiem skolēniem,”

norāda SEB Skolu vēstnešu programmas vadītāja Ance Āboliņa.

SEB Skolu vēstnešu programma tiek realizēta visās trīs Baltijas valstīs. Pieteikties tai var 10. un 11. klašu skolēni no visas valsts. Latvijā šogad programmā piedalās jaunieši no Rīgas, Salaspils, Cēsīm, Priekuļiem, Rēzeknes, Rudbāržiem, Valmieras, Jelgavas, Ķekavas, Daugavpils, Valkas, Limbažiem, Jēkabpils, Valdlaučiem, Jūrmalas, Liepājas un Olaines.

Programma ilgs astoņus mēnešus, kuru laikā skolēni apgūst īpašu mācību materiālu, pieslēdzoties lekcijām attālināti. Visas programmas garumā dalībniekus atbalsta mentori no SEB bankas.

Programmas ietvaros skolēni apgūst materiālu par konkrētu tēmu un tad šo lekciju (kopumā būs četras lekcijas par dažādām tēmām) novada klasēm savās skolās. Pirmās SEB Skolu vēstnešu programmas laikā tās dalībnieki Latvijā vien novadīja 130 lekciju, ko noklausījās vairāk nekā 2600 skolēnu.

Plašāk par SEB Skolu vēstnešu programmu.

*Iedzīvotāju aptauju pēc SEB bankas pasūtījuma šā gada augustā veica uzņēmums Norstat. Tajā piedalījās 1016 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem, kuriem ir bērni vecumā no 7 līdz 17 gadiem.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 4 277 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 100 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk