Image

Industra Bank 2023. gadā turpināja stabilu izaugsmi, gūstot konsolidēto bruto peļņu 5,2 miljonu eiro apmērā, kas ir 22% pieaugums salīdzinājumā ar 2022. gadu, liecina tās auditētie rezultāti. 2023. gadā banka turpināja paplašināt un attīstīt tehnoloģiski mūsdienīgus pakalpojumus un risinājumus.

Industra Bank konsolidētie pamatdarbības ienākumi pērn sasniedza 15,4 miljonus eiro, pieaugot par 21,9% salīdzinājumā ar 2022. gadu. Būtisku devumu bankas rezultātos deva stabilais izsniegto kredītu pieaugums – kopējais kredītportfelis pieauga par 17%, gada beigās sasniedzot 81 miljona eiro apmēru.

Industra Bank padomes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs norāda: “Industra Bank 2023. gadā strādājusi ar konsolidēto bruto peļņu 5,2 miljonu eiro apmērā, un tas mums ir bijis vēsturiski labākais gads, vērtējot sasniegtos rezultātus. Vēlos pateikties bankas vadības komandai un ikkatram darbiniekam par ieguldīto enerģiju šī rezultāta kaldināšanā.”

Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis akcentē:

“Pārdomāti izmantojot kapitālu un turpinot strādāt pie izaugsmes, mums ir izdevies sasniegt izcilus kapitāla atdeves rādītājus – jau otro gadu pēc kārtas ROE jeb atdeve no akcionāru kapitāla pirms nodokļiem grupas līmenī sasniedza augsto 23% atzīmi. Šogad spērām būtisku soli ģeogrāfisko šķēršļu nojaukšanai un mūsu pieejamības paplašināšanai – tagad par Industra Bank klientu iespējams kļūt arī attālināti. Ieguldīt pakalpojumos turpināsim arī šogad – šobrīd strādājam pie zibmaksājumu ieviešanas, turpināsim attīstīt internetbanku un mobilo banku, strādāsim pie procesu lielākas automatizēšanas. Taču tas, kas mums padodas vislabāk, ir iedziļināšanās mūsu klientu biznesā un vajadzībās, tāpēc arī šogad turpināsim būt par uzticamu un ieinteresētu sadarbības partneri Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem no dažādām tautsaimniecības nozarēm.”

Gadu iesākot, pie mūsu klientiem nonāca mobilā lietotne vPOS – POS terminālis viedtālrunī, pērn ieviesām mobilo banku, kas pieejama gan Android, gan iOs mobilo ierīču lietotājiem. Tāpat veicām virkni internetbankas uzlabojumu, reaģējot uz mūsu klientu atsauksmēm.

Turpinājām attīstīt 2022. gada beigās ieviesto saimnieciskās darbības ieņēmumu (SDI) kontu, kas ir automātiskas nodokļu nomaksas risinājums pašnodarbinātām personām (mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem) un ļauj viņiem mazināt administratīvo slogu. Tagad SDI kontam iespējams pievienot arī POS termināli, tādejādi ļaujot padarīt mazā uzņēmēja darbu vēl efektīvāku.

Par Industra Bank:

Industra Bank ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Bankai ir gandrīz 20 tūkstoši klientu; klientu ērtībai piedāvājam apkalpošanas centrus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā.

2023. gadā banka strādāja ar konsolidēto bruto peļņu 5,2 miljonu eiro apmērā. Prasmīgi izmantojot kapitālu, jau otro gadu pēc kārtas tā atdeve pirms nodokļiem (ROE jeb atdeve no akcionāru kapitāla) grupas līmenī sasniedza augsto 23% atzīmi. 2023. gada beigās Industra Bank izsniegto kredītu apmērs sasniedza 81 miljona eiro atzīmi, savukārt klientu noguldījumi bankā bija 224 miljonu eiro apmērā. Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk