Image

No 7. aprīļa izmaiņas SEB bankas valdes sastāvā – SEB bankas Kreditēšanas pārvaldes vadītājs Māris Larionovs pievienosies bankas valdei un uzņemsies atbildību par AML un darbības atbilstības jomu. Savukārt līdzšinējais atbildīgais par šo jomu, valdes loceklis Kārlis Danēvičs, turpmāk vadīs kredītu un risku kontroles jomu. Jauno valdes sastāvu apstiprinājusi Eiropas Centrālā banka un SEB bankas Padome.

Māris Larionovs strādā SEB bankā vairāk nekā 27 gadus un ieņēmis dažādus vadošus amatus gan kreditēšanas, gan bankas privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas struktūrvienībās. Pēdējos 9 gadus vadot Kreditēšanas pārvaldi, Māris Larionovs sekmējis mērķtiecīgu un nepārtrauktu SEB bankas kredītportfeļa izaugsmi un uzkrājis bagātīgu klientu izvērtēšanas pieredzi.

Māris Larionovs ieguvis profesionālo maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē, pabeidzis arī augstākā līmeņa vadītāju profesionālās izglītības programmu Vallenberga institūtā un Zviedrijas Līderības attīstības programmu Art of Execution. No 2014. gada viņš ir AS “Kredītinformācijas birojs” uzraudzības padomes loceklis.

Kārlis Danēvičs SEB bankā strādā vairāk nekā 17 gadus un sekmīgi vadījis dažādas jomas un struktūrvienības, ievēlēts valdē 2014. gadā. Pēdējos divus gadus viņš bija atbildīgais valdes loceklis par AML un darbības atbilstības jomu un ir īstenojis vērienīgus pārmaiņu procesus, lai nodrošinātu operacionālo izcilību šajās jomās. Laikā no  2017. līdz 2019. gadam Kārlis Danēvičs bija atbildīgais valdes loceklis par kredītu un risku kontroles jomu – sekojot savam aicinājumam un interesei, turpmāk šīs jomas atkal būs viņa pārraudzībā.

Kārlis Danēvičs ieguvis maģistra grādu (MBA) uzņēmējdarbības vadībā un finansēs Rīgas Biznesa skolā, studējis finanses Banku augstskolā un ekonomikas politiku Latvijas Universitātē. Tāpat apguvis augstākā līmeņa vadītāju profesionālās izglītības programmu Vallenberga institūtā. Kārlis Danēvičs aktīvi darbojas arī dažādās organizācijās – viņš ir Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta valdes loceklis un Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas padomes priekšsēdētājs.

Ieva Tetere, SEB bankas valdes priekšsēdētāja: “AML un darbības atbilstības, kā arī kredītu un risku kontroles jomas ir starp būtiskākajiem SEB bankas un visas finanšu nozares stūrakmeņiem, tāpēc esmu gandarīta, ka atbildību par tām uzņemsies Māris Larionovs un Kārlis Danēvičs. Viņi uzkrājuši izcilu un bagātīgu profesionālo pieredzi bankā, vienlaikus ir arī aktīvi nozares jautājumu risinātāji. Izcilība šajās jomās noteikti palīdzēs būt spēcīgākajai bankai arī uzņēmumu un privāto klientu apkalpošanā.

Raugoties nākotnē, ir skaidrs, ka mērķtiecīgi jāstrādā, lai Latvijas sasniegto AML un darbības atbilstības jomā novērtētu arī starptautiskie partneri un investori, tāpat – lai kredītu un risku kontroles jomā mēs spētu būt soli priekšā pārmaiņām. Vēlamies būt ceļa rādītāji ilgtspējīgas finansēšanas jomā un palīdzēt radīt mūsu uzņēmējiem un sabiedrībai vidi un iespējas, kas atbalsta zaļo tranformāciju un dod ilgtermiņa pievienoto vērtību.”

Māris Larionovs: CV

Kārlis Danēvičs: CV

Pašreizējais valdes locekli Erki Pugals, kurš līdz šim atbildēja par kredītu un risku kontroles jomu, turpinās darbu kreditēšanas jomā SEB bankas Grupā.

SEB bankas valde Latvijā darbojas sešu cilvēku sastāvā: valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, Lielo uzņēmumu apkalpošanas biznesa vadītājs Ints Krasts, Privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas biznesa vadītājs Arnis Škapars, par AML un darbības atbilstību atbildīgais valdes loceklis Māris Larionovs, par kredītu un risku kontroles vadību atbildīgais valdes loceklis Kārlis Danēvičs un finanšu direktors Kristaps Strazds.

 
 

RUS: Утверждены изменения в составе правления банка SEB в Латвии

Papildu informācijai:

Lita Juberte-Krūmiņa, SEB bankas Korporatīvās komunikācijas vadītāja
25145203, lita.juberte-krumina@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB_Latvia, YouTube/SEBlatvia, www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2020. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,040 miljardu Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,106 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk