Image

AS “LPB Bank” ir piešķīrusi 260 000 eiro aizdevumu SIA “Benūžu Enerģija” saules paneļu parka izveidei. Šis finansējums sedz 75% no kopējā projekta budžeta. Prognozēts, ka finansējuma atmaksas termiņš ir 15 gadi, savukārt plānotā elektroenerģijas izstrāde – 410 622 kWh/gadā.

2023. gadā sadarbībā ar “LPB Bank” un SIA “Benūžu Enerģija” Latvijā tika izveidots moderns saules paneļu parks ar jaudu 372,04 kWh. Parkā ir uzstādīti 568 saules paneļi, kas kopā gadā spēs saražot 410 622 kWh enerģijas.

Ideja pie projekta koncepta tika uzsākta jau 2021. gada decembrī, un 2023. gada oktobrī saules paneļu parks tiks nodots ekspluatācijā. Viss saražotais enerģijas daudzums tiks novirzīts publiskajā enerģijas tīklā, nodrošinot ilgtspējīgu zaļās enerģijas avotu. Saules paneļu parka projektu vadīja SIA “EnerGrid“, kas uzņēmās gan projektēšanas, gan izbūves darbus.

Saules paneļu parka SIA “Benūžu Enerģija” īpašnieks ir Agris Gaujenietis. Viņš šo projektu izvēlējās kā ieguldījumu savā privātajā portfelī ar mērķi nodrošināt ilgtermiņa ienākumus. Tiek plānots, ka projekts atmaksāsies 10 līdz 15 gadu laikā, un A. Gaujenietis ir pārliecināts, ka šis projekts papildinās ģimenes finansiālo labklājību, kā arī pozitīvi ietekmēs Latvijā saražotās elektroenerģijas bilanci.

Agris Gaujenietis, SIA “Benūžu Enerģija“ īpašnieks, uzsver: “

2022. gads mums skaidri parādīja, cik svarīga ir valsts enerģētiskā neatkarība. Ar šī saules paneļu parka izveidi es ne tikai diversificēju savu privāto ieguldījumu portfeli un nodrošinu ilgtermiņa pasīvos ienākumus, bet arī veicu savu ieguldījumu valsts līmenī. Esmu pārliecināts, ka Latvijas enerģijas tirgū vēl ir daudz attīstības iespēju, ja tikai mēs gudri un pārdomāti investēsim atjaunojamās enerģijas projektos.”

SIA “Benūžu Enerģija” īpašnieks augstu novērtē “LPB Bank” sniegto atbalstu un sadarbību šī projekta realizācijā. Viņš norāda, ka bankas individuālā pieeja un elastīgums ir izrādījušies kritiski faktori šī projekta veiksmīgai īstenošanai. Viņš piebilst, ka “LPB Bank” ir pierādījusi sevi kā uzticamu partneri, piedāvājot risinājumus, kas ir bijuši izdevīgi abām pusēm.

Savukārt “LPB Bank” projektu vadītājs Staņislavs Orleans komentē sadarbību ar SIA “Benūžu Enerģija” un Agri Gaujenieti:

“Ņemot vērā pašreizējās tendences elektroenerģijas tirgū un atjaunojamās enerģijas lielo potenciālu, uzskatām, ka ir svarīgi atbalstīt projektus, kas veicina šīs nozares attīstību. Ar šo projektu “LPB Bank” ne tikai papildina savu ESG portfeli, bet arī turpinās atbalstīt šāda veida un citus līdzīgus projektus nākotnē.”

Šī sadarbība ir izcils piemērs tam, kā uzņēmumi un finanšu iestādes var efektīvi sadarboties, lai veicinātu ilgtspējīgu enerģijas ražošanu Latvijā un ilgtermiņā uzlabotu valsts enerģētikas sektoru.

Papildu informācija:
“LPB Bank”
Jūlija Feščenko
Mārketinga un komunikācijas departamenta vadītāja
Tālrunis: +371 26471277
E-pasts: julija.fescenko@lpb.lv

SIA “Benūžu Enerģija”
Tālrunis: +371 29 385 888
E-pasts: agris@gaujenietis.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk