Image

Pagājušajā gadā Latvijā, Rīgā norisinājās pirmā Baltic Capital Markets Conference, kas pulcēja vairāk kā 300 vietējo uzņēmumu pārstāvjus un investīciju profesionāļus no Baltijas valstīm. Šogad, 12. oktobrī ikviens interesents ir aicināts uz Baltic Capital Markets Conference, kas jau otro gadu notiks konferenču centrā “ATTA Centre”.

Konferences mērķis ilgtermiņā ir pievērst lielāku uzmanību kapitāla tirgus attīstībai, akcentējot uzņēmējiem pieejamus finansēšanas risinājumus, kā arī veicināt diskusijas kā individuālā līmenī – starp uzņēmējiem un investīciju ekspertiem, tā arī valstiskā līmenī, lai kopīgi iezīmētu tuvākās nākotnes kapitāla tirgus attīstības plānus, ņemot vērā Baltijas valstu uzņēmējdarbības reālo vidi un ekonomisko situāciju.

Šogad konferencē ar savu profesionālo pieredzi un zināšanām dalīsies vietējo un starptautisko investīciju banku eksperti, konsultanti, regulatori, emitenti, institucionālie investori, juridisko biroju un auditoru kompāniju pārstāvji. Paneļdiskusijās tiks aptverts plašs nozaru tēmu loks – no tendencēm un aktualitātēm akciju un obligāciju tirgū, līdz valsts uzņēmumu kotēšanas biržā un diskusijām investoru starpā. Savos veiksmes stāstos un praktiskos padomos par kapitāla tirgus pieredzi dalīsies Baltijas un ārvalstu uzņēmēji. Konference sniegs arī unikālu iespēju Baltijas kapitāla tirgus profesionāļiem vienuviet veidot jaunas sadarbības.

“Baltijas valstis pēdējo gadu laikā ir panākušas nozīmīgu lēcienu kapitāla tirgus attīstībā. Kapitāla tirgus var spēlēt krietni lielāku lomu gan Latvijas, gan arī citu Baltijas valstu ekonomikās – lai to panāktu ir nepieciešams regulārs dialogs un apmaiņa ar idejām starp investīciju profesionāliem, regulatoriem, investoriem  un citiem kapitāla tirgus dalībniekiem. Pērn pirmā Baltic Capital Markets Conference guva lielu atsaucību un veicināja jaunu ideju un projektu rašanos, tādēļ svarīgi neapstāties pie iesāktā un izvirzīt vēl augstākus mērķus. Konference ir vērtīga platforma un dažādu investīciju kultūru, pieredžu un zināšanu krustpunkts ar vienu vienīgu mērķi – veidot labāku kapitāla tirgu un veicināt ekonomisko attīstību Baltijā,” stāsta Roberts Idelsons, “Signet Bank” valdes priekšsēdētājs. 

Neskatoties uz pēdējo gadu ievērojamo izaugsmi, Baltijas kapitāla tirgus potenciāls joprojām ir nepietiekami novērtēts, kā svarīgs atspēriena punkts vietējo uzņēmumu attīstībā un vērtības paaugstināšanā gan vietējā, gan starptautiskā tirgū. Baltic Capital Markets Conference ir unikāla iespēja to kopīgi mainīt vēlamā virzienā Pan-Baltic mērogā, panākt lielāku uzmanību un stiprināt nozīmību kapitāla tirgus attīstībai valsts ekonomiskās un finanšu labklājības veicināšanai.

“Attīstīts kapitāla tirgus ir valsts ekonomiskās izaugsmes pamats. Veiksmīgas attīstības pamatā ir ambiciozi uzņēmumi, kuri spēj piesaistīt biržā izaugsmes kapitālu un investori, kuri vēlas savus uzkrājumus pārvērst produktīvās investīcijās. Piesaistot kapitālu biržā uzņēmumi aug un attīstās, tiek radītas jaunas labi apmaksātas darba vietas un valsts kasē ieplūst nodokļi. Savukārt investori audzē ieguldījumu vērtību un saņem dividendes – tas ir savstarpēji saistīts process, kas veicina sabiedrības labklājību un valsts ekonomikas ilgtspēju kopumā,” izceļ Daiga Auziņa-Melalksne, “Nasdaq Riga” valdes priekšsēdētāja.

Baltic Capital Markets Conference saņēmusi biržas “Nasdaq” izcilības balvu “Nasdaq Baltic Awards 2023” nominācijā “Gada notikums biržā” Latvijā. Konferenci organizē “Signet Bank” un “Cobalt”. Konferenci atbalsta “BDO”, “Eversheds Sutherland Bitāns”, “LHV”, “KPMG”, “Moody’s”, “Nasdaq” “Finanšu Nozares asociācija”, un “Altum”.

Biļetes pieejamas: www.balticcapmarkconference.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk