Image

Turpinot atbalstīt klientus ar finansējumu darbības izaugsmei un paplašināšanai, banka Citadele šī gada 9 mēnešos privātpersonu un uzņēmumu segmenta klientiem jaunos aizdevumos kopumā izsniegusi 621 miljonu eiro. Kopējais aizdevumu portfelis 2023. gada 30. septembrī sasniedzis 2,85 miljardus eiro. Savukārt kopējais depozītu apjoms 2023. gada 30. septembrī sasniedzis 3,82 miljardus eiro.

“Salīdzinot ar šo pašu laika periodu pērn, jauno aizdevumu ziņā vērojams kritums. Tas saistīts ar kopējo makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos, kā arī paaugstinātām Euribor likmēm, kas attiecīgi ietekmējis arī finansiālo lēmumu apsvērumus. Taču kopumā mūsu klientu finansiālais stāvoklis ir pārliecinošs, un portfeļa kvalitāte ir laba,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), bankas Citadele valdes priekšsēdētājs.

Progress stratēģisko alternatīvu izvērtēšanā

Pēdējā ceturkšņa laikā ar piesaistīto konsultantu atbalstu paveikts liels darbs stratēģisko alternatīvu izvērtēšanā, turpinot izskatīt dažādas iespējas. Tostarp, viens no iespējamiem variantiem ir potenciālais bankas Citadele akciju sākotnējais publiskais piedāvājums, kur panākts labs progress iespējamā darījuma sagatavošanā. Bankas Citadele, kā vienas no reģiona vadošajām bankām, publiskais piedāvājums būtu nozīmīgs pavērsiens vietējā kapitāla tirgus un biržas attīstībā.

Noguldījumi Zaļajā Krājkontā – teju 30 miljoni eiro

Turpinot atbalstīt klientus pārejā uz zemu oglekļa emisiju ekonomiku un redzot, ka ilgtspējas iniciatīvas kļūst klientiem arvien nozīmīgākas, šī gada 3. ceturksnī banka Citadele privātpersonām ieviesa pirmo Zaļo Krājkontu Baltijas tirgū. Tajā noguldītie līdzekļi tiek izmantoti, lai atbalstītu finansējumu projektiem, kas palīdz samazināt oglekļa pēdas nospiedumu, tostarp finansēta Latvijas lielākās saules elektrostacijas būvniecība Brenguļos un saules elektrostacijas būvniecība Inčukalnā. Noguldījumi Zaļajā Krājkontā līdz 1. novembrim sasniedza jau gandrīz 30 miljonus eiro, apliecinot iedzīvotāju interesi piedalīties ilgtspējīgu projektu finansēšanā, vienlaikus saņemot konkurētspējīgu likmi.

Pieaug e-komercijas popularitāte

2023. gada 3. ceturksnī pieaudzis arī Klix, bankas Citadele e-komercijas norēķinu risinājuma, reģistrēto lietotāju skaits, pārsniedzot 245 tūkstošus. Šī gada 9 mēnešos apstrādāti 11.8 miljoni darījumu ar kopējo vērtību 400 miljoni eiro, no tiem 4.2 miljoni transakciju 140 miljonu eiro apmērā apstrādāti 3. ceturksnī.

Stabila klientu bāze, pieaug mobilās lietotnes lietotāju skaits

Bankas Citadele aktīvo klientu skaits saglabājies nemainīgs, 2023. gada 30. septembrī sasniedzot 374 tūkstošus. Savukārt mobilās lietotnes aktīvo lietotāju skaits sasniedza 252.5 tūkstošus, gada griezumā pieaugot par 14 %.

Bankas Citadele finanšu rādītāji 2023. gada 3. ceturksnī un 9 mēnešos:

· Pamatdarbības ienākumi 2023. gada 9 mēnešos sasniedza 174.3 miljonus eiro, savukārt 3. ceturksnī – 60.6 miljonus eiro.

· Peļņa Baltijā pēc nodokļu nomaksas 2023. gada 9 mēnešos sasniedza 100.2 miljonus eiro. Savukārt 3. ceturkšņa peļņa Baltijā pēc nodokļu nomaksas sasniedza 35.7 miljonus eiro.

· Jaunos aizdevumos Baltijas privātpersonu un biznesa segmenta klientiem 2023. gada 9 mēnešos izsniegti 621 miljons eiro. Savukārt 3. ceturksnī izsniegti 192 miljoni eiro.

· Kopējais depozītu apjoms 2023. gada 30. septembrī sasniedzis 3,82 miljardus eiro.

· Kredītu-noguldījumu attiecība 2023. gada 30. septembrī bija 75%.

Par Citadeles Grupu

Bankas Citadele misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. 2023. gada 9 mēnešos banka Citadele jaunos aizdevumos bija izsniegusi 621 miljonu eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.9 miljardus, un depozītu apjoms veidoja 3.8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem. Savukārt uzņēmumi aktīvi izmanto iespēju ne vien atvērt kontu attālināti un pieteikties finansējumam sava biznesa attīstībai, bet arī pieņemt maksājumus ar Citadele Phone POS lietotni un universālo e-komercijas risinājumu Klix.

Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Papildu informācija:
Aiga Volksone
Mārketinga un korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr.: 26333193
E-pasts: Aiga.Volksone@citadele.lv www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk