Image

Banka Citadele noslēgusi vienošanos ar “Capitalica Green Logistics Fund” piederošo SIA “Dreilini hub” par saistību refinansēšanu 2,5 miljonu eiro apmērā. Darījums ļaus uzņēmumam noslēgt loģistikas centra iegādi Dreiliņos, Ulbrokas ielā 42G.

“Capitalica Green Logistics Fund” ir Lietuvas “SBA Group” investīciju pārvaldnieka “Capitalica Asset Management” fonds, kas iegulda ilgtspējīgos komercīpašumos Baltijas valstīs, fokusējoties uz loģistikas un noliktavu segmentu. SIA “Dreilini hub” ir fonda uzņēmums, kas izveidots, lai noslēgtu īpašuma iegādi Ulbrokas ielā 42G.

Ēkas kopējā nomājamā platība ir 5 647 m2, un tās galvenais īrnieks ir viens no vadošajiem DIY jeb “Dari pats” produktu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs SIA “LIC Gotus”. Loģistikas centrā pieejamas trīs veidu telpas – noliktavas, biroji un klientu apkalpošanas zāles.

“Mēs redzam arvien augošu nepieciešamību lielo pilsētu robežās vienuviet apvienot noliktavu, biroju un tirdzniecības telpas. Iespēja piedāvāt šādu risinājumu sniedz konkurences priekšrocības gan nomniekiem, gan arī mums kā investoriem,” saka Mindaugas Liaudanskas, “Capitalica Asset Management” vadītājs.

Viņš arī papildina, ka “Capitalica Asset Management” ir apņēmies paplašināt savu klātbūtni Latvijā, norādot, ka šobrīd fonda portfelī ir ne tikai loģistikas īpašumi, bet arī biroju komplekss “Verde”. Vienlaikus tiek analizētas arī citas attīstības iespējas Latvijas tirgū.

“Esam gandarīti, ka “Capitalica Green Logistics Fund” izvēlējušies mūs par savu ilgtermiņa finanšu partneri iecerēto plānu īstenošanai. Lai arī pērn investīciju apmērs komercīpašumos samazinājās, mēs turpinām būt aktīvi un atbalstām klientus šajā sektorā,” saka Mārtiņš Bočkāns, bankas Citadele Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs.

“Capitalica Green Logistics Fund” īpašumā šobrīd ir pieci loģistikas centri Baltijas valstīs, no kuriem trīs atrodas Tallinā, bet divi – Rīgā.

Par Citadeles Grupu

Citadele ir vienīgā Baltijas valstu banka, kuras galvenā mītne atrodas Latvijā, nodrošinot proporcionāli lielāku ieguldījumu Latvijas ekonomikā. Uz 2023. gada 31. decembri 46 % no Citadeles kopējiem aktīviem bija Latvijā un 74 % no pamatdarbībā nodarbinātajiem darbiniekiem bija nodarbināti Latvijā.

Citadeles misija ir modernizēt finanšu nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. 2023. gada 12 mēnešos Citadele jaunos aizdevumos izsniegusi 897 miljonus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2,9 miljardus, un depozītu apjoms veidoja 3,8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā privātpersonām sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem. Savukārt uzņēmumi aktīvi izmanto iespēju ne vien atvērt kontu attālināti un pieteikties finansējumam sava biznesa attīstībai, bet arī pieņemt maksājumus ar Citadele Phone POS lietotni un universālo e-komercijas risinājumu Klix.

Banka Citadele ir Grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk