Image

AS “Citadele banka” ir veikusi 200 miljonu eiro nenodrošināto (Senior Unsecured) obligāciju emisiju. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pieci gadi, ar iespēju tās dzēst pirms termiņa pēc četriem gadiem.

“Šis ir vēsturisks brīdis – obligāciju emisija ir ne tikai pirmā reize Citadelei, bet arī pirmā reize pēdējo 10 gadu laikā, kad kāda Latvijas banka piesaista finansējumu starptautiskajos kapitāla tirgos. Šis darījums ir apliecinājums mūsu neatlaidīgajam darbam, kas atvieglo parāda vērtspapīru izvietošanas iespējas gan Baltijas tirgū, gan ārpus tā,”

saka Johans Akerbloms (Johan Akerblom), Citadeles vadītājs.  

Obligācijas paredzēts kotēt gan Nasdaq Riga, gan Euronext Dublin biržā. Tādējādi Citadele atbalsta vietējā kapitāla tirgus attīstību, jo šobrīd šī būs vienīgā starptautiskā emisija, kas tiks kotēta Nasdaq Riga.

“AS Citadele obligācijas Nasdaq Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā pirmo reizi iekļāva 2016. gadā, un mums ir īpašs prieks, ka banka turpina izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas savu izaugsmes mērķu sasniegšanai. Ar gandarījumu sveicam AS Citadele ar šo veiksmīgi īstenoto 200 miljonu eiro obligāciju emisiju un novēlam turpmākus panākumus,”

akcentēja Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja.

Obligācijas tika piedāvātas institucionālajiem investoriem. Kopumā piedāvājumā piedalījās 40 investori. No kopējā portfeļa 59 % tika saņemti no Ziemeļvalstu un Baltijas investoriem, 27 % – Apvienotās Karalistes un 14 % – citām Eiropas valstīm. Vērtspapīru cena tika noteikta ar kuponu 1.625 %. 

“Ņemot vērā Citadeles atpazīstamību un pašreizējo sadarbības partneru loku, nav pārsteigums, ka darījumu galvenokārt virzīja iekšzemes un reģionālais pieprasījums. Interesi par darījumu izrādīja dažādi aktīvu pārvaldītāji un pensiju fondi, ko veicināja savlaicīgs solījums no starptautiskas finanšu institūcijas. Ir gandarījums redzēt, ka rūpīgais darbs ar investoriem atmaksājās, kā rezultātā tika saņemts būtisks investīciju apjoms no zināmām Apvienotās Karalistes un Vācijas/Austrijas aktīvu pārvaldes sabiedrībām un finanšu iestādēm, tādējādi apstiprinot emitenta kredīta kvalitāti,”

piebilst Citadeles finanšu direktors Valters Ābele. 

Emisijas mērķis ir nodrošināt atbilstību Minimālā pašu kapitāla un atbilstīgo saistību prasībām (MREL). Ieņēmumiem no emitētajām obligācijām Citadele izmantos vispārējai uzņēmējdarbības attīstībai. 

Moody’s obligācijām ir piešķīris reitingu Baa3.

Par Citadeles grupu


Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.Citadeles banka ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 2020. gadā viens no vadošajiem klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumu Eiropā – “Dive GROUP” – jau sesto reizi atzina Citadeli par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā un otro labāko Lietuvā.

Papildu informācija:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 26528533
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk