Image

Saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatības riskiem Swedbank aicina savus klientus norēķināties ar bezkontakta kartēm, viedtālruņiem vai citām viedierīcēm, kur vien tas iespējams. Bezkontakta norēķini mazina saskarsmi ar citām virsmām, līdz ar to arī mikrobu pārnesi. Tāpēc atgādinām, kādas bezkontakta norēķinu iespējas pieejamas Swedbank klientiem.

 

Karte ar bezkontakta norēķinu iespēju – tagad pirkumiem līdz 50 eiro

Ar bezkontakta karti tirdzniecības vietās var norēķināties, vienkārši to nopīkstinot, bez PIN koda ievadīšanas. Turklāt no 26. marta uz ārkārtas situācijas laiku bezkontakta karšu norēķinu limits Latvijā ir paaugstināts līdz 50 eiro, padarot funkcijas pielietojamu vēl plašāku un ērtāku. Uzzini vairāk.

Mobilie bezkontakta maksājumi Android viedtālruņiem

Lai šo iespēju izmantotu, Swedbank mobilajā lietotnē jāaktivizē norēķini ar klienta īpašumā esošo Mastercard bezkontakta karti. Mobilo bezkontakta maksājumu tehnoloģija ļauj veikt pirkumus līdz 150 eiro ātri un ērti – nopīkstini savu viedtālruni pie kartes termināļa un lieta darīta. Uzzini vairāk.

Apple Pay iPhone viedtālruņiem un citām iOS ierīcēm

Lai izmantotu Apple Pay, Swedbank mobilajā lietotnē bezkontakta maksājumu karte jāpievieno Apple Wallet. Gluži kā ar maksājumu karti, arī Apple Pay lietotāji par pirkumu var norēķināties, vienkārši pietuvinot ierīci maksājumu terminālim. Maksājuma limits ir tāds pats kā norēķinu kartei. Šī ir ērta iespēja arī norēķiniem interneta vietnēs, kas atbalsta Apple Pay. Uzzini vairāk.

Maksājumi ar FitBit un Garmin viedpulksteņiem un aprocēm

Arī pulkstenis var būt jūsu maciņš! Ar FitBit un Garmin viedierīcēm, kuras atbalsta bezkontakta maksājumus, var norēķināties ikvienā vietā, kur redzams bezkontakta maksājumu simbols un tiek pieņemtas Mastercard kartes (summas limits ir vienāds ar jūsu kartes limitu). Pie kases vienkārši nopīkstiniet savu Garmin vai Fitbit viedpulksteni un dodies tālāk. Uzzini vairāk.

Vismaz 5 iemesli, kāpēc dot priekšroku bezkontakta norēķiniem

  • Šie norēķini ir pat trīs reizes ātrāki, nekā maksājot ar skaidru naudu, un divas reizes ātrāki, nekā ievadot PIN kodu.
  • Bezkontakta norēķini ir tikpat droši kā norēķini, ievadot PIN kodu.
  • Ar bezkontakta norēķinu karti var maksāt it visur, kur redzams bezkontakta norēķinu simbols, arī ārvalstīs.
  • Ja tev ir viedierīce, ar kuru var norēķināties, nav jāpārdzīvo, ja gadījies maku atstāt mājās.
  • Bezkontakta norēķini ir drošāki tavai veselībai, jo nav jāpieskaras skaidras naudas banknotēm, bankomātiem un arī terminālī parole jāievada tikai pa retam.

Atgādinām, ka no šī gada janvāra visiem tirdzniecības vietās izvietotajiem maksājumu karšu termināliem jeb POS Eiropas Savienībā ir jābūt ar bezkontakta tehnoloģijas funkciju. Vairāk par bezkontakta norēķinu iespējām var uzzināt www.swedbank.lv.

 

Papildu informācijai:

Jānis Krops

Swedbank Mediju attiecību vadītājs

Tālr.: 67444560, 26880381

janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk