Image

Š.g. 21. martā, jau septīto gadu, Finanšu nozares asociācija (Asociācija), lai stiprinātu jauniešu zināšanas finansēs, matemātikā un kiberdrošībā, organizēja “European Money Quiz” viktorīnas nacionālo finālu 7.-9. klases skolēniem. Viktorīnas nacionālajā finālā, par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā finālā Briselē, sacentās 1280 skolēni, pārstāvot 69 klases.

2024. gada nacionālajā finālā augstāko rezultātu uzrādīja 7.b klase no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Divi deleģētie pārstāvji no klases kopā ar skolotāju dosies uz viktorīnas finālu Briselē, lai cīnītos par Eiropas čempiona titulu finanšu pratībā.

Viktorīnas “European Money Quiz” nacionālā fināla rezultāti:

2.vieta – Limbažu vidusskolas 8.b klasei;

3.vieta – Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.b klasei;

4.vieta – Pāvilostas pamatskolas 9. klasei;

5.vieta – Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas 9.a klasei.

Klašu viktorīnas dalībnieki, kuri viktorīnas nacionālajā finālā ieguva pirmās piecas vietas, saņems īpašas balvas no viktorīnas atbalstītājiem: “Swedbank” AS, AS “SEB banka”, Luminor Bank AS Latvijas filiāle, AS “Citadele banka” un Signet bank AS.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 27 Eiropas valstīm. Viktorīnas Eiropas finālu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību.

Asociācija sadarbībā ar EBF ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties nacionālajam finālam, kas pieejamas EBF tīmekļvietnē. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk