Image

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir devusi atļauju Industra Bank pārņemt PrivatBank klientu apkalpošanu un lielāko daļu tās aktīvu un saistību. Pāreja tiks īstenota 2022. gada 20. augustā.


Tuvākajās dienās mēs katru klientu personīgi informēsim par klientu informācijas un līgumu pārcelšanas praktisko norisi, nosūtot vēstuli pa pastu, internetbankā, pa e-pastu kā arī ar īsziņu palīdzību. Aktuālā informācija par pāreju izvietota arī Industra Bank un PrivatBank tīmekļa vietnēs.

Kā informējām iepriekš, darījuma rezultātā Industra Bank pārņems no PrivatBank klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus un nekustamo īpašumu.

Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda: “Kopš līguma noslēgšanas kopā ar PrivatBank strādājām pie detalizēta plāna pārdomātai klientu informācijas pārcelšanai un integrēšanai Industra Bank sistēmās, lai spētu pārņemt šo klientu apkalpošanu iespējami drīz pēc FKTK atļaujas saņemšanas. Lai piepildītu savu ambīciju augt, mēs esam veikuši ievērojamus uzlabojumus savu pakalpojumu modernizēšanā, tostarp internetbankas attīstībā, tāpēc mūsu rīcībā ir gan plašs finanšu pakalpojumu klāsts, gan nepieciešamā infrastruktūra un profesionāla komanda šo klientu kvalitatīvai apkalpošanai.”

PrivatBank valdes locekle Una Jansone: “Esam gandarīti par FKTK lēmumu un to, ka mūsu klientu apkalpošanu pārņem banka, kas arvien modernizē savus pakalpojumus. Tas mūsu klientiem sniegs plašākas iespējas viņu finanšu pārvaldībā. Lai klientu pāreja notiktu veiksmīgi, turpinām sadarboties ar Industra Bank un nodrošināt visus iespējamos procesus, lai klientiem šīs pārmaiņas neradītu nekādas neērtības.”

Darījuma ietvaros Industra Bank pārņems no PrivatBank sadarbību ar aptuveni 5800 klientiem, no kuriem 300 ir juridiskas personas un 5500 privātpersonas. Darījumā pārnesamo kredītu apjoms veido aptuveni 23 miljonus eiro, savukārt noguldījumu apjoms pārsniedz 57 miljonus eiro. 

Par Industra Bank:  
Industra Bank ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar vairāk nekā 18 tūkstošiem klientu – nedaudz virs tūkstoša juridisku personu un 17 tūkstoši privātpersonu. Bankas akcionāri ir vietējie uzņēmēji, kuri tās darbību ir fokusējuši uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Klientu ērtībai banka piedāvā astoņus apkalpošanas centrus – četri no tiem atrodas Rīgā, savukārt pārējie Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā.

Papildu informācijai:  
Ieva Zauere
Industra Bank AS 
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
+371 29485726

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk