Image

SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Ropažu novadu kopīgi rīkotajā grantu programmā “(ie)dvesma” šogad saņemti 65 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā. Uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar dažādām nozarēm – visvairāk jaunu ideju šogad iesniegts tūrisma un aktīvās atpūtas jomā, kā arī saistītas ar veselīgu pārtikas produktu ražošanu un ilgtspējīgu, dabai draudzīgu dzīvesveidu.

Aktualitāti saglabā arī biznesa idejas, kas saistītas ar apģērbu, aksesuāru un mēbeļu ražošanu, e-platformu un lietotņu izstrādi, kā arī izglītības, apmācību un veselības pakalpojumu sniegšanu. Visvairāk jaunu biznesa ideju šogad iesniegts Mārupes novadā – saņemti 14 pieteikumi, kā arī Ķekavas novadā (12 projektu pieteikumi) un Jūrmalas pilsētā (11 pieteikumi). Ropažu novadā saņemti 10 pieteikumi, Siguldas novadā – 8, Ogres novadā – 7, savukārt Olaines novadā – 3.  

SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu segmenta vadītāja Baltijā Aija Miķelsone:

“Mēs dzīvojam strauju pārmaiņu laikā, īpaši pēdējo pusotru gadu, kad notikumus vairs nevar paredzēt pat dažus mēnešus uz priekšu. Zinu, ka daudzu prātus nodarbina jautājums, vai šobrīd maz ir īstais brīdis uzsākt ko jaunu. Ja iemesls atlikt savus biznesa plānus ir cerība sagaidīt stabilākus, prognozējamākus un drošākus laikus, jāapzinās, ka var nākties gaidīt vēl ļoti ilgi un tikmēr pasaule jau atkal būs mainījusies. Pagātnes pieredze liecina, ka jebkura krīze ir arī iespēja, kas ļauj tirgū ienākt jauniem spēlētājiem ar jaunām idejām, piemēram, šogad ir izteikti palielinājies ar ilgtspēju un videi draudzīgu dzīvesveidu saistītu projektu pieteikumu skaits. Tas nozīmē, ka arvien vairāk esošie un topošie uzņēmēji domā ne tikai par peļņas gūšanu, bet arī par pienesumu sabiedrībai ilgtermiņā.”

Saņemtos projektus tālāk vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji, izvērtējot gan pieteikumu atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 12. novembrī.

Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 80 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

Grantu programma norisināsies jau piekto reizi. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši teju 30 jaunie uzņēmēji Pierīgā. Plašāka informācija par grantu programmu www.seb.lv/iedvesma.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk