Image

Ņemot vērā arvien pieaugošo iedzīvotāju interesi par uzkrājumu veidošanu pensiju 3. līmenī, bankas Citadele meitas uzņēmums CBL Atklātais pensiju fonds uzsāk piedāvāt jaunu pensiju 3. līmeņa plānu. Šo ieguldījumu plānu pārvalda bankas Citadele meitas uzņēmums CBL Asset Management, izmantojot pasīvās pārvaldīšanas pieeju – līdzekļi tiek investēti pasaules akciju tirgos, izvērtējot konkrētus tirgus indeksus un to potenciālo pieaugumu.

“Atšķirībā no aktīvās investēšanas, kur ieguldījumu pārvaldnieki regulāri seko līdzi globālajiem notikumiem un veic apzinātu investīciju izvēli, pasīvā investēšana ir automatizēta ieguldīšana finanšu tirgus indeksiem piesaistītos instrumentos. Tas samazina pensiju plāna pārvaldīšanas izmaksas, līdz ar to samazinot kopējās izmaksas arī klientiem,” skaidro Kārlis Purgailis, bankas Citadele meitas uzņēmuma CBL Asset Management valdes priekšsēdētājs.

“Pērn izveidotais plāns “CBL Indeksu plāns” jau ir pierādījis sevi kā ienesīgākais pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāns Latvijā, salīdzinot viena gada investīciju atdevi (salīdzinājums veikts šī gada 11. decembrī). Gada laikā ieguldījumi akciju tirgos ir uzrādījuši ļoti labu atdevi, “CBL Indeksu plānam” nodrošinot 14,54 % ienesīgumu. Arī jaunajā pensiju 3. līmeņa plānā bankas Citadele klienti varēs veiksmīgi veidot uzkrājumus.”

Pensiju 3. līmenis ir brīvprātīga pensiju sistēmas sastāvdaļa, kas sniedz iespēju iedzīvotājiem uzkrāt papildu kapitālu vecumdienām. Gan iedzīvotāji, gan arī darba devēji var slēgt līgumu ar privāto pensiju fondu (vai vairākiem fondiem), nosakot iemaksu regularitāti un apmēru. Uzkrātie līdzekļi ir pieejami jau no 55 gadu vecuma, un tie var būt kā papildinājums valsts vecuma pensijai vai tikt izmantoti citiem mērķiem. Pensiju 3. līmeņa uzkrājums ir mantojams. Tāpat iedzīvotāji var saņemt nodokļu atmaksu 20 % apmērā no veiktajām iemaksām gada laikā.

Līdz ar šī plāna ieviešanu Citadele grupa piedāvā četrus privāto pensiju plānus – CBL Indeksu plānu, CBL Sabalansēto pensiju plānu un CBL Aktīvo pensiju plānu, kā arī CBL Aktīvo pensiju plānu USD.

Citadele grupas piedāvātos pensiju 3. līmeņa plānus administrē AS “CBL Atklātais pensiju fonds”, savukārt investīcijas pārvalda IPAS “CBL Asset Management” – abi ir tirgū pieredzējuši spēlētāji ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi.

Par CBL Asset Management
Bankas Citadele meitas uzņēmums IPAS CBL Asset Management ir viena no vadošajām un pieredzējušākajām finanšu aktīvu pārvaldes sabiedrībām Baltijas valstīs, kurā darbojas globāli atzīti ieguldījumu fondu pārvaldītāji. Tā ar investīciju portfeļu pārvaldīšanu nodarbojas jau kopš 2002. gada. Savukārt kopš 2003. gada kā viena no pirmajām Latvijā sāka pārvaldīt pensiju 2. līmeņa uzkrājumus. CBL Asset Management ir lielākā pārvaldnieku komanda Latvijā, kas, izmantojot pārvaldītāju pieredzi un mūsdienu tehnoloģijas, regulāri analizē finanšu un kapitāla tirgus, makroekonomikas tendences un pensiju uzkrājumus iegulda gan vērienīgos starptautiskos un vietējos Latvijas uzņēmumos, gan arī dažādu valstu obligācijās.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk