Image

Industra Bank šogad kāpinājusi tās izaugsmes tempus un palīdzējusi virknei Latvijas uzņēmumu īstenot to attīstības plānus, trīs ceturkšņos juridiskām personām izsniedzot finansējumu 27.7 miljonu eiro apmērā. Vienlaikus banka turpinājusi ieguldīt klientiem ērtu risinājumu izstrādē, ieviešot mobilo banku. Šobrīd Industra Bank uzsākusi piedāvāt arī klientu attālināto identifikāciju, kas būtiski paplašina tās pakalpojumu pieejamību reģionos.

Aktīvi strādājot pie jaunu kredītu izsniegšanas Latvijas uzņēmumiem, Industra Bank konsolidētais kredītu portfelis gada laikā pieauga par 11% un 3. ceturkšņa beigās sastādīja 78 miljonus eiro.

Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis akcentē:

“Šī gada deviņos mēnešos esam izsnieguši jau tikpat jaunu kredītu, cik pērn gada laikā, nākamgad šo tempu vēl plānojam kāpināt. Vienlaikus ar biznesa apjomu audzēšanu, strādājām pie klientiem ērtu un šobrīd pieprasītu risinājumu izstrādes. Novembra sākumā ieviesām ilgi gaidīto mobilo banku, liels solis sperts Industra Bank pakalpojumu pieejamības paplašināšanā – tagad par mūsu klientu iespējams kļūt attālināti – tas pieejams gan fiziskām, gan juridiskām personām, ja vien potenciālajam klientam ir noformēts drošs elektroniskais paraksts. Mēs kā vietējo uzņēmēju veidota banka saprotam savu klientu vajadzības un mūsu ambīcija ir kļūt par pirmo viņu izvēli, kad viņi nonāk pie jautājuma par bankas izvēli, – veidojot jaunu biznesu, vai arī, kad esošā banka viņu gaidas nepiepilda.”

Pirms gada, domājot par mazo uzņēmēju administratīvā sloga mazināšanu, ieviesām saimnieciskās darbības ieņēmumu jeb SDI kontu – šobrīd to izmanto aptuveni 200 klientu. Patiesi ceram, ka drīzumā tiks galējā lasījumā pieņemti likuma grozījumi, nosakot vienotu mikrouzņēmumu nodokļa 25% likmi, kas būtiski paplašinās klientu loku, kam šis risinājums ir ekonomiski izdevīgs.

Šī gada deviņos mēnešos Industra Bank strādājusi ar konsolidēto peļņu 4.4 miljonu eiro apmērā, savukārt konsolidētie pamatdarbības ienākumi šī gada trīs ceturkšņos sastādīja 11.4 miljonus eiro, pieaugot par 53% salīdzinājumā ar deviņiem mēnešiem pērn. Savukārt bankas noguldījumi 3. ceturkšņa beigās sastādīja 236 miljonus eiro, gada laikā saglabājoties praktiski nemainīgi.

Atbalstot bankas izaugsmi, bankas darbinieku skaits pieaudzis līdz 190.

Industra Bank ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Bankai ir 19.5 tūkstoši klientu – tūkstotis pieci simti juridisku personu un astoņpadsmit tūkstoši privātpersonu, klientu ērtībai piedāvājam apkalpošanas centrus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā.

Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk