Image
Andris Jansons, Daiļrade Koks Valdes priekšsēdētājs

AS Reģionālā investīciju banka (RIB) noslēgusi finansēšanas darījumu ar SIA Daiļrade Koks, kura ietvaros banka mēbeļu ražotājam izsniegs 2,5 miljonu eiro kredītu uzņēmuma attīstībai – jaunas ražošanas iekārtas iegādei, apgrozāmajiem līdzekļiem un esošo saistību refinansēšanai.

Daiļrade Koks ir viens no vadošajiem Latvijas mēbeļu ražotājiem un mēbeļu furnitūras vairumtirgotājiem, kas nodarbina gandrīz 500 darbiniekus četrās ražotnēs – Valmierā, Vaiņodē un divās ražotnēs Tukumā.

“Banka mērķtiecīgi meklē jaunus uzņēmumus kreditēšanai – tādus, kuriem jau ir gan spēcīgas tirgus pozīcijas, gan būtisks nākotnes potenciāls. Daiļrade Koks ir uzņēmums, kas ir izveidojis diversificētu un veiksmīgu darbību, eksportējot vairāk kā 90% visas produkcijas, pie tam, uz atšķirīgiem tirgiem, kuros ir dažādas pircēju prasības. Tāpat uzņēmumam ir sabalansēts, elastīgs ražošanas portfelis. Daiļrade Koks ir piemērs tam, kādi Latvijas uzņēmumi spēj attīstīties un piesaistīt kredītus, un esam gandarīti par šo sadarbības iespēju,” saka Aleksandrs Jakovļevs, RIB valdes priekšsēdētājs.

RIB mērķis ir tuvāko gadu laikā Latvijas uzņēmumiem izsniegt 100 miljonus eiro jaunos kredītos un banka aktīvi sadarbojas ar virkni jaunu iespējamo finansēšanas partneru.

“Daiļrade Koks jau spēj strādāt ar visplašāko materiālu klāstu, sākot no masīvkoka līdz finierētām vai lamināta mēbelēm. Izmantojot RIB kredītu, papildus esošo saistību pārfinansēšanai, mēs, piemēram, iegādāsimies arī jaunu digitālu gofrētā kartona printeri, kas vēl paplašinās mūsu ražošanas iespējas. Šī gada uzņēmuma mērķis ir audzēt apgrozījumu par aptuveni 10% un sasniegt 26 – 27 miljonu eiro līmeni un, lai to paveiktu, mums bija vajadzīgs arī vairāk apgrozāmā kapitāla, ko varēsim atrisināt ar RIB kredītu,” saka Andris Jansons, Daiļrade Koks Valdes priekšsēdētājs.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk