Image
19. janvārī tiešsaistē (www.fktk.lv un fktk.stasti.lv) notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2021 “Šodienas lēmumi = nākotnes iespējas”, kurā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) iepazīstinās ar 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai un ar nozares ekspertiem un viedokļu līderiem diskutēs par programmas ieviešanu un Latvijas kapitāla tirgus izaicinājumiem.

Forumā plānots uzklausīt ekspertu viedokli, iepazīties ar Lietuvas un Igaunijas labās prakses piemēriem, kā arī ar ekspertiem trīs paneļdiskusijās apspriest šādus tematus:

  • Emitenti – investīciju piesaistītāji,
  • Investoru intereses veicināšana Baltijas kapitāla tirgū,
  • Valsts iespējas kapitāla tirgus attīstībai.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc iespējas plašāk izmantotu tā potenciālu.

Reģistrācija forumam: https://fktk.stasti.lv/tiesraide/.

Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējo un ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā, paver plašas iespējas vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem piesaistīt finanšu resursus, kā arī investoriem sniedz iespēju ieguldīt Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

Lai apzinātu tirgū esošo problemātiku un to risinātu, 2020. gadā FKTK un Latvijas kapitāla tirgus dalībnieku stratēģiskā dialoga ietvaros FKTK uzklausīja kapitāla tirgū iesaistīto institūciju viedokli par līdzšinējo pieredzi, normatīvā regulējuma novērtējumu un attīstības redzējumu. Eksperti sniedza savu viedokli par iespējām kapitāla tirgus attīstībai, kapitāla tirgu izaicinājumiem Latvijā un iespējamajiem attīstības scenārijiem. Līdztekus tam FKTK veikusi Latvijas bijušo, esošo un potenciālo kapitāla tirgus dalībnieku aptauju, kā arī izvērtējusi Latvijas kapitāla tirgus situāciju. Balstoties uz stratēģiskā dialoga, aptaujas un FKTK veiktā izvērtējuma secinājumiem, izstrādāta 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai.

Kontakti

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK)
Kungu iela 1, Rīga, LV-1050
Tālr.: 67774800
E-Pasts: fktk@fktk.lv

 
 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk