Image

Pirms desmit gadiem Swedbank sāka saviem klientiem piedāvāt bankas mobilo lietotni, kas patlaban ir kļuvusi par populārāko bankas mobilo lietotni Latvijā – jau 524 tūkstoši lietotāju. Vēl 2011. gadā lietotne bija nišas produkts, ko vairāk izmantoja tehnoloģiju entuziasti, taču tagad vairāk nekā puse Swedbank klientu ir mobilās lietotnes ikdienas lietotāji, un klientu aktivitāte mobilajā lietotnē ir pārsniegusi internetbankas lietošanas aktivitāti.

Aplūkojot Swedbank lietotnes pagājušā gada statistiku, klienti mobilajai lietotnei pērn pieslēgušies vairāk nekā 125 miljonus reižu. Teju puse klientu lietotnē izmanto biometriju jeb sejas attēlu vai pirksta nospiedumu kā pieslēgšanās atslēgu. 2020. gadā mūsu privātie klienti lietotnē veica vairāk nekā 25 miljonus pārskaitījumu. Mobilās bankas lietotāju skaits katru gadu pieaug par aptuveni 10 procentiem; pieaug arī klientu gaidas un vēlmes.

Salīdzinoši īsā laikā mūsu mobilā lietotne transformējās no entuziastu rotaļlietas par banku pilnā vārda nozīmē. Banku, kura ir vienmēr pa rokai, ar kuras palīdzību var pārlūkot un vadīt savas finanses, apmaksāt rēķinus un dalīties ar draugiem kopējos tēriņos caur naudas pieprasījuma funkciju. Tāpat norēķināties par pirkumiem veikalos, uzkrāt un pieteikties patēriņa finansējumam – tas viss ir tagad izdarāms no jebkuras vietas, ātri, ērti un droši. “Pastāvēs, kas mainīsies!”- tā teicis mūsu slavenais dzejnieks Rainis. Arī mēs pastāvīgi strādājam pie mūsu lietotnes funkcionalitātes paplašināšanas un lietojamības vienkāršošanas,

– saka Vadims Frolovs, Swedbank Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Vēsturiski Swedbank pakalpojumi mobilajā tālrunī Latvijas iedzīvotājiem faktiski bija pieejami pat daudz agrāk. Vairākus gadus pirms mobilās lietotnes izveidošanu bankas klienti varēja lietot mobilajā telefonā vairākus internetbankas pakalpojumus: apskatīt konta atlikumu, veikt noteiktus maksājumus un redzēt pēdējo darījumu pārskatus.

 Par mobilās lietotnes iespējām

Swedbank mobilajā lietotnē klienti – gan privātpersonas, gan uzņēmumi – var uzraudzīt savus kontus un maksājumus, izmantojot logrīku, kas ļauj  lai ātri pārbaudītu konta atlikumu, pārvaldītu savas kartes, saņemtu ātros paziņojumus par darījumiem, kā arī izmantotu citus pakalpojumus. Swedbank lietotne atbalsta arī maksājumus uz tālruņa numuru. Privātie klienti var izsekot saviem izdevumiem un ienākumiem, izmantojot rīku Mans budžets, kā arī veidot uzkrājumus ar Krājrīku. Korporatīvie klienti var piekļūt savam maksājumu terminālim un to pārvaldīt arī mobilajā bankā. Swedbank mobilā lietotne ir pieejama Google Play un App Store lietotņu veikalos.

RUS: Самое популярное в Латвии банковское приложение отмечает 10-летний юбилей

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk