Image

LPB Bank 2021. gada pirmajā ceturksnī visi svarīgākie darbības un efektivitātes rādītāji atradās labā un stabilā līmenī, neskatoties uz pandēmijas izraisīto ekonomikas lejupslīdi. Banka turpina aktīvi īstenot savu attīstības stratēģiju, sniedzot visaptverošus bankas pakalpojumus Latvijas uzņēmumiem, nodrošinot e-komercijas pakalpojumus un veiksmīgi attīstot biznesa attiecības ar Fintech uzņēmumiem.

LPB Bank 2021. gada 1. ceturkšņa svarīgākie finanšu rādītāji (neauditēti):

  • Bankas aktīvu apjoms – 263,3 miljoni eiro;
  • Bankas pamatdarbības ieņēmumi – 3,01 miljoni eiro;
  • Bankas kapitāls un rezerves – 33,6 miljoni eiro;
  • Bankas peļņa sastāda 0,889 miljonus eiro;
  • Bankas likviditātes seguma rādītājs sasniedza 138%;
  • Kapitāla pietiekamības rādītājs – 24,27%.

 

Pārskata periodā Banka turpināja paplašināt pakalpojumu klāstu e-komercijas sfērā: tika ieviestas divas ekskluzīvas valūtas karšu maksājumu pieņemšanai internetā – MYR (Malaizijas ringits) un MOP (Makao pataka). Ieklausoties klientu vajadzībās, tika uzlabota LPB Bank internetbanka. Turpinot pirms pieciem gadiem iesākto tradīciju, arī šogad Banka sadarbojas ar Bērnu slimnīcas fondu. Tagad jauns BKUS sporta kabinets ir aprīkots ar mūsdienīgu podometru.

 

Robert Christian Schoepf, LPB Bank Valdes priekšsēdētājs stāsta:

“Neskatoties uz visiem izaicinājumiem, pārmaiņām un ierobežojumiem, ar kuriem mēs saskaramies nu jau otro gadu, esam gandarīti ar 2021. gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultātiem. Visi Bankas finanšu rādītāji joprojām ir ļoti labā līmenī. Bankas aktīvu apjoms 2021. g. pirmajā ceturksnī sasniedza 263,3 miljonus eiro, kas ir par 10% lielāks salīdzinājumā ar 2020. gada beigām.

Pēdējais gads ir ieviesis ievērojamas izmaiņas Bankas klientu paradumos – daži pakalpojumi ir zaudējuši savu aktualitāti, bet citi – tieši otrādi – kļuvuši vēl aktuālāki un pieprasītāki. Novērojam, ka ir pieaudzis uzņēmumu pieprasījums pēc apgrozāmiem līdzekļiem, kas ir loģiski, jo viņu ienākumi ir samazinājušies, bet izmaksas pārsvarā palikušas iepriekšējā līmenī, taču tajā pašā laikā visas izmaksas jāsedz. Šobrīd ir stipri aktivizējies hipotekāro kredītu tirgus un ir novērojams ļoti liels pieprasījums no klientu puses pēc hipotekārajiem kredītiem.

Runājot par e-komercijas pakalpojumiem, darījumu skaits eiro valūtā palielinājās par 161%, salīdzinot ar to pašu periodu 2020. gadā.

Ar gandarījumu atzīmēšu, ka 2021. gada pirmajā ceturksnī esam uzsākuši klientu apkalpošanas zāles vērienīgus renovācijas darbus un pavisam drīz Bankas klienti tiks sagaidīti modernās un plašākās telpās.

Nenoliedzami, mūsu darbinieku un klientu veselība un drošība ir bijusi un joprojām ir prioritāte visā 2021. gada garumā.”

Aicinām iepazīties ar finanšu pārskatu šeit.

 

Papildu informācija:
Jūlija Zeile
LPB Bank mārketinga vadītāja
julija.zeile@lpb.lv
+371 26471277

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk