Image

LPB Bank 2020. gada trešais ceturksnis bija labvēlīgs, neskatoties uz COVID-19 vīrusa izraisīto ekonomikas lejupslīdi. Visi Bankas svarīgākie darbības un efektivitātes rādītāji atradās augstā līmenī, kas pierāda Bankas spēju būt spēcīgākai par tirgus apstākļiem. Banka turpina aktīvu attīstību, koncentrējoties uz e-komercijas pakalpojumu sniegšanu.

Saskaņā ar neauditētiem finanšu rezultātiem, Bankas peļņa šī gada pirmajos deviņu mēnešos sasniedz 4,7 miljonus eiro. Bankas aktīvu kopējā vērtība sastāda 193,7 miljonus eiro. 2020. gadā trešajā ceturksnī Banka turpināja saglabāt augstus finanšu stabilitātes rādītājus: Bankas likviditātes seguma rādītājs pārskata perioda beigās sasniedza 258%, savukārt Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs – 19,42%, kas ievērojami pārsniedz minimālās kapitāla pietiekamības prasības.

Pārskata periodā Banka paplašināja pakalpojumu klāstu vietējā tirgū: tika izstrādāti un piedāvāti kompleksi pakalpojumi Latvijas uzņēmējiem. Atsākot POS terminālu pakalpojumu sniegšanu, Banka turpināja aktīvu sadarbību ar tiem vietējiem uzņēmumiem, kas savu un klientu ērtību labad vēlējās dažādot norēķinu iespējas. Domājot par uzņēmēju komfortu globālās sadarbības vidē, Banka uzsāka jaunu maksājumu karšu emitēšanu; tās drīzumā tiks papildinātas ar jaunām Mastercard privilēģijām – LoungeKey un Flight Delay Pass.

 

 “Pārskata periodā bija veikti ievērojami ieguldījumi Bankas tehnoloģiskajos projektos, lai palielinātu Bankas pakalpojumu pieejamību tiešsaistē. Protams, vīrusa COVID-19 izraisītā pandēmija ir kļuvusi par nopietnu pārbaudījumu daudziem uzņēmumiem, taču mēs skaidri redzam, ka dažiem mūsu biznesa klientiem COVID-19 ir kļuvis par iespēju attīstīt jaunas biznesa idejas vai modernizēt esošu pakalpojumu klāstu. Esam gandarīti par arvien jauniem uzņēmumiem, kuri ir nolēmuši izmantot Bankas piedāvātos e-komercijas pakalpojumus un pārvirzīt savu uzņēmējdarbību tiešsaistē.

Nenoliedzami, mūsu darbinieku un klientu veselība un drošība ir bijusi un joprojām ir prioritāte visā 2020. gada garumā,”

– stāsta Robert Christian Schoepf, LPB Bank Valdes priekšsēdētājs.

 

Finanšu pārskats par 2020. gada trešo ceturksni pieejams Bankas mājaslapā www.lpb.lv.

 

Papildu informācijai:

Jūlija Zeile
LPB Bank mārketinga vadītāja
Tālr.:+371 26471277
julija.zeile@lpb.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk