Image
Canva

Luminor banka jau otro gadu pēc kārtas ir saņēmusi labāko vides, sociālās atbildības un pārvaldības (ESG) riska reitingu starp lielākajām bankām Baltijas valstīs – 12,4. Luminor arī ierindojās 61. vietā no 1009 bankām visā pasaulē.

Šo novērtējumu piešķir vadošais ESG reitingu uzņēmums Morningstar Sustainalytics sadarbībā ar simtiem pasaules nozīmīgāko aktīvu pārvaldītāju un pensiju fondu. Sustainalytics apkopotajos vides, sociālās atbildības un pārvaldības riska reitingos tiek novērtēta uzņēmumu ietekme uz konkrētām nozarēm, kā arī tas, cik labi uzņēmums pārvalda riskus. Mērot ESG riskus dažādās dimensijās un ņemot vērā pārvaldības un riska jēdzienus, tiek iegūts ESG riska novērtējums – riska rādītājs jeb riska reitings, kas ir salīdzināms visās nozarēs. Jo tas ir zemāks, jo labāks novērtējums.

“Sustainalytics novērtējuma rezultātā iegūtais reitings nozīmē, ka mūsu līdz šim spertie soļi ESG attīstībā ir pareizi. Tas arī apliecina, ka mūsu komanda efektīvi īsteno un veido ilgtspējīgu nākotni un vidi ne tikai mūsu klientiem, bet arī darbiniekiem. Mēs aktīvi strādājam, lai ESG mērķi un to īstenošana būtu integrēta bankas vispārējos mērķos, uzņēmējdarbības ētikā un korporatīvajā pārvaldībā. Mēs iekļaujam ESG principus savās darbībās ne tikai teorijā, bet arī praksē,” saka Kadri Vundera Fontana, Luminor bankas ilgtspējas jomas vadītāja.

Sustainalytics novērtējumā tika uzsvērti Luminor bankas labie rezultāti vides jomā, kā arī neatlaidīgā virzība uz ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni.

Luminor saņēma atzinību arī sociālā riska pārvaldības jomā, tostarp par vadītāju atalgojuma sasaisti ar ESG mērķu izpildi, cilvēku informēšanu un izglītošanu par dažādām bankas produktu iezīmēm, kā arī regulāru darbinieku apmācību datu privātuma pārvaldības un kiberdrošības jautājumos.

Attiecībā uz Luminor bankas pozitīvajiem pārvaldības pasākumiem Sustainalytics atzinīgi novērtēja bankas ilgtspējas pārskatus, ESG jautājumu pārraudzības uzticēšanu bankas valdei, stabilo datu aizsardzības politiku un pārvaldības struktūru, labi izstrādāto kukuļošanas un korupcijas novēršanas politiku un naudas atmazgāšanas novēršanas pienākumu ievērošanu.

Luminor turpina virzīties uz priekšu ilgtspējas jomā – 2022. gadā Luminor banka pirmā Baltijas tirgū atklāja informāciju par savu finansēto uzņēmējdarbības projektu siltumnīcefekta gāzu emisiju mazināšanai iepriekšējā finanšu gadā un turpināja šo praksi arī šogad.

Par Morningstar Sustainalytics
Morningstar Sustainalytics ir pasaulē vadošā kompānija ESG pētījumu, reitingu un datu apkopošanas jomā, sniedzot pakalpojumus pasaules vadošajiem institucionālajiem investoriem un korporācijām. Sustainalytics sadarbojas ar simtiem pasaules vadošo aktīvu pārvaldītāju un pensiju fondu, kuri savos ieguldījumu procesos iekļauj ESG un korporatīvās pārvaldības informāciju un novērtējumus.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk