Image

Sākot ar šodienu, 10. jūniju, Luminor sāk piedāvāt ilgtspējīgo pensijas 2. līmeņa indeksu plānu Ilgtspējīgā nākotne. Tas nozīmē, ka, iedzīvotājiem izvēloties šo pensiju plānu, veiktās sociālās apdrošināšanas iemaksas līdz 100 % tiks ieguldītas atbildīgu un ētisku uzņēmumu akcijās.

“Atbildot uz pēdējos gados pieaugošo iedzīvotāju interesi par ilgtspējīgu un atbildīgāku uzkrājumu veidošanu, Luminor ievieš 2. līmeņa pensiju indeksu plānu Ilgtspējīgā nākotne, kas novirzīs līdzekļus uzņēmumos, kuri ir līderi savās nozarēs pēc vides, sociālās atbildības un korporatīvās pārvaldības kritērijiem jeb ESG, kā arī izslēgs ieguldījumus fosilās enerģijas ieguves jomā iesaistītos uzņēmumos. Mūsu jaunais ieguldījumu plāns visvairāk ir piemērots cilvēkiem līdz 45 gadu vecumam, jo tā akciju īpatsvars tiks uzturēts tuvu 100% un tas šobrīd ir pirmais 100% akciju ieguldījumu plāns tirgū. Šis pensiju 2. līmeņa indeksu plāns ir nākamais solis, sekojot tādam pašam maijā izveidotajam indeksu plānam pensiju 3. līmenī, kas dod iespēju iedzīvotājiem veikt papildus uzkrājumu pensijai apkārtējai videi un sabiedrībai atbildīgā veidā, kas ir īpaši būtiski jaunāko paaudžu pārstāvju vidū,”

– ­­stāsta Atis Krūmiņš, Luminor Ieguldījumu pārvaldes vadītājs.

Luminor indeksu ieguldījumu plāns Ilgtspējīgā nākotne bez minētās fosilās enerģijas ieguvējiem neveiks vai līdz minimumam samazinās ieguldījumus arī citās nozarēs, kas nav uzskatāmas par ētiskām, piemēram, bruņojuma, tabakas, alkohola, kodolrūpniecības, azartspēļu nozarēs, ģenētiski modificētu produktu ražošanā un citās jomās. Savukārt pasīvā fonda pārvaldīšana nodrošinās klientiem dažādību uzkrājumu izvēlē, jo šis plāns rūpīgi sekos līdzi akciju tirgus rezultātiem, nevis balstīsies uz pārvaldnieka viedokli par finanšu tirgos notiekošo vai gaidāmo.

Dalība pensijas 2. līmenī ir obligāta visiem nodarbinātiem iedzīvotājiem, kas dzimuši pēc 1971. gada 1. jūlija, un šobrīd 2. līmenī tiek automātiski novirzītas iemaksas no iedzīvotāju darba algas 6 % apmērā. Pensiju 2. līmeņa ieguldījumu pārvaldnieku ir iespējams mainīt vienu reizi kalendārajā gadā, bet ieguldījumu plānu vienā pārvaldnieka ietvaros divas reizes gadā, iesniedzot pieteikumu latvija.lv portālā vai klātienē kādā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras klientu apkalpošanas centriem.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk