Image

Luminor banka piešķīrusi 203 tūkstošu eiro finansējumu zemnieku saimniecībai Kalves jaunas un modernas tehnikas iegādei, kas veicinās un ļaus paātrināt akvakultūras produkcijas, piemēram, karpu audzēšanu.

Luminor banka piešķīrusi finansējumu 203 350 tūkstošus eiro apmērā Z/S Kalves tehniskā parka paplašināšanai akvakultūras vajadzībām. Papildu tam zemnieku saimniecība ar bankas atbalstu plāno iegādāties arī rekultivācijas frēzi un specializētu traktortehniku lauku un mežu apstrādei.

“Pēdējo gadu laikā ne tikai pieaugusi akvakultūras popularitāte, bet arī palielinājušās platības, no kurām tiek iegūta zivju produkcija. Lai sekmētu tālāku akvakultūras attīstību Latvijā, esam gandarīti atbalstīt gan tādas zemnieku saimniecības kā Z/S Kalves, kas tirgū darbojas jau 20 gadus, gan arī jaunos nozares uzņēmumus. Labprāt sniedzam atbalstu uzņēmējiem gan ar aizdevumiem attīstībai un darbības paplašināšanai, gan līzingam jaunas tehnikas iegādei,”

– saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Šobrīd Z/S Kalves īpašumā ir aptuveni 80 hektāru spoguļlaukumu ūdeņu, no kuriem dīķos aptuveni 40 hektāru platībā tiek audzētas zivis: karpas, baltie amūri, līņi, zandarti, līdakas un karūsas. Dīķi izvietoti Kūku un Variešu pagastā Krustpils novadā, kā arī Sāvienas pagastā Madonas novadā. Akvakultūra veido aptuveni 5-7 % no zemnieku saimniecības kopējā gada apgrozījuma. Papildu akvakultūrai zemnieku saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecību, apsaimniekojot 1000 hektāru zemes, kā arī mežsaimniecību, kokapstrādi, meliorācijas pakalpojumu veikšanu un lauku tūrismu.

“Esam zivju audzētājs, kas nodrošina pilnu ciklu, sākot no kāpuru ievākšanas un inkubācijas, beidzot ar gatavu produkciju, kas tiek piedāvāta klientiem kūpinājuma veidā. Ar Luminor atbalstu varēsim attīstīt savu tehnisko parku un arī produkcijas apjomus, ko tālāk realizēsim Vidusdaugavas un Latgales reģionos. Turklāt, kā reģionālais mācību centrs, varēsim savu pieredzi un prasmes nodot arī citiem nozares pārstāvjiem, sekmējot akvakultūras attīstību Latvijā,”

– norāda Gundars Kalve, Zemnieku saimniecības Kalves īpašnieks.

Par Z/S Kalves:
Zemnieku saimniecība Kalves atrodas Krustpils novada Kūku pagastā un savu darbību uzsāka 1991. gadā. Saimniecība veic lauksaimniecību, mežsaimniecību, akvakultūru un kokapstrādi. Tāpat Z/S Kalves nodrošina lauku tūrisma un meliorācijas pakalpojums.

Par Luminor:
Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 16,1% tirgus daļu noguldījumos un 17,2% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada ceturtā ceturkšņa beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.7 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,4%.

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk