Image
Canva

Lai atvieglotu finansiālo slogu, uzņemoties jaunas kredītsaistības, Luminor banka no šī gada 1. jūnija līdz gada beigām piemēros īpašus atvieglojumus privātpersonu un mazo, vidējo uzņēmumu finansēšanā Latvijā un atcels komisijas maksas vairākiem aizdevumu veidiem.

Privātpersonām banka atcels komisijas maksu kredītam mājokļu iegādei vai celtniecībai un patēriņa kredītam mājokļa labiekārtošanai, remontdarbiem vai energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī videi draudzīga auto iegādei. Savukārt maziem un vidējiem uzņēmumiem būs atceltas komisijas maksas jauniem investīciju kredītiem, lauksaimnieku kredītu noformēšanai, kā arī kredītiem un kredītlīnijām apgrozāmiem līdzekļiem līdz 500 tūkstošiem eiro ieskaitot.

Gan privātpersonām, gan uzņēmumiem komisijas maksas tiks atceltas uz laiku līdz šā gada beigām.

Inflācijas pieaugums un no tā izrietošais dzīves dārdzības paaugstinājums, kā arī Euribor likmju kāpums ietekmē gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju vēlmi un iespējas aizņemties, tāpēc, domājot par saviem klientiem un ekonomikas veicināšanu, esam atcēluši virkni vienreizējo komisijas maksu privātpersonām un uzņēmumiem noteiktiem aizdevumu veidiem. Pēc mūsu veikto aptauju* datiem Euribor likmes kāpums 17% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attur no turpmāk plānotiem ieguldījumiem un biznesa attīstības. Savukārt 13% iedzīvotāju norāda, ka šobrīd no mājokļa iegādes viņus attur ne tikai Euribor likmes kāpums, bet arī neziņa, kas saistīta ar inflāciju un turpmāko cenu kāpumu. Tāpēc ceram, ka šādi atvieglojumi vismaz daļai iedzīvotāju ļaus īstenot sapni par jaunu mājokli, bet uzņēmējiem turpināt izaugsmi,” saka Kaspars Lukačovs, Luminor privātpersonu kreditēšanas vadītājs Baltijā.

Līdz gada beigām tiek atcelta līdzšinējā 1% maksa par aizdevuma noformēšanu hipotekārajam kredītiem un maziem un vidējiem uzņēmumiem jauniem investīciju kredītiem, lauksaimnieku kredītiem, kā arī kredītiem un kredītlīnijām apgrozāmiem līdzekļiem, tāpat 1,5% maksa par patēriņa kredīta noformēšanu, tostarp automašīnas iegādei. Piemēram, ja tiek iegādāts mājoklis par 100 tūkstošiem eiro, tad vairs netiks ieturēts 1% jeb 1000 eiro komisijas maksas.

* Luminor aptaujas veiktas sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat, 2023. gada aprīlī un maijā aptaujājot iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem un 750 mazo un vidējo uzņēmumu vadītājus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk