Image
Canva

Luminor ir noslēgusi jaunu nenodrošināto obligāciju emisiju 300 miljonu eiro apmērā ar četru gadu termiņu, kā arī atpirkusi esošos vērtspapīrus 237,8 miljonu eiro vērtībā. Darījumi, kas tika pabeigti 8. jūnijā, ir saskaņā ar Luminor bankas izaugsmes stratēģiju, stiprinās atbilstību minimālajām atbilstošo saistību prasībām (MREL) un uzlabos saistību struktūru.

“Esam spēruši nozīmīgu soli, lai izpildītu nākotnes normatīvās prasības, vienlaikus uzlabojot mūsu saistību struktūru un stiprinot investoru bāzi. Šie darījumi nodrošina, ka Luminor ir teicamās pozīcijās, lai atbalstītu savus klientus un veicinātu biznesu,” norāda Palle Nordals, Luminor bankas finanšu direktors.

Šī gada 30. maijā Luminor pārstāvji tikās ar investoriem no Eiropas valstīm, un pēc pozitīvu atsauksmju un intereses par jaunu obligāciju laidienu saņemšanas veica obligāciju emisiju.

Jaunajā obligāciju emisijā Luminor saņēma pirkšanas rīkojumus no vairāk nekā 60 investoriem 20 valstīs. To apmērs, kvalitāte un dažādība ļāva Luminor jauno vērtspapīru kupona likmi noteikt 7,75% apmērā. Investoru rīkojumi no Apvienotās Karalistes veidoja trešdaļu no kopējā portfeļa, un augsts pieprasījums bija vērojams arī no investoriem Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs. Banka saņēma interesi arī no investoriem, kuri vēlējās pārdot savā īpašumā esošās Luminor obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2024. gadā.

Obligācijas, kuras var atmaksāt gadu pirms dzēšanas termiņa un kuras reitingu aģentūra Moody’s novērtējusi ar Baa1 reitingu, ir kotētas Īrijas biržā un tika emitētas saskaņā ar Luminor Eiropas vidēja termiņa parādzīmju (EMTN) programmu un Nodrošināto obligāciju programmu. Luminor Markets abos emisijas darījumos bija vadošais emisijas organizētājs.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk