Image

Lai turpinātu inovatīva metālapstrādes uzņēmuma SIA HQ Chipper Parts attīstību, Luminor banka piešķīrusi pusmiljonu eiro. Uzņēmums plāno iegādāties piecas jaunas ražošanas iekārtas, kas nepieciešamas produkcijas klāsta papildināšanai un produktivitātes palielināšanai.

Kopējās projekta izmaksas ir 886 tūkstoši eiro. Uzņēmums saņēmis arī Altum atbalstu no ES Atveseļošanas fonda programmas uzņēmumu digitalizācijai, kas segs līdz 35% no projekta izmaksām.

“Ar šo inovatīvo metālapstrādes uzņēmumu banka sadarbojas jau kopš 2018. gada, kad finansējām nekustamā īpašuma iegādi ražotnes izvietošanai. Uzņēmuma sniegums līdz šim ir bijis ļoti stabils un daudzsološs, tāpēc atbalstu esam piešķīruši vairākkārt, jo nepārtraukta attīstība pieprasa arī ievērojamas investīcijas. Biznesa īstenošana šajā nozarē nav viegla, jo saistīta ar lielu energoresursu patēriņu, tāpēc inovatīvu risinājumu ieviešana un produktivitātes celšana ir ļoti būtiski faktori konkurences uzlabošanai. Līdz šim HQ Chipper Parts tas ir lieliski izdevies,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Uzņēmuma saražotie pamatprodukti ir dažādas detaļas šķeldotājiem, granulu ražotājiem, atkritumu, plastmasas, gumijas pārstrādātājiem, karjeru tehnikai, betona un bruģa ražotājiem, graudu apstrādes uzņēmumiem. Galvenie noieta tirgi ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Vācija un Austrija. Uzņēmuma ilggadējā pieredze ļāvusi realizēt vairākus inovatīvus risinājumus, lai uzlabotu jau esošo komponentu un agregātu darbību.

“Jau iepriekš vairākkārt saņemtais finansējums no Luminor mums ir ļāvis kāpināt jaudu un paplašināt produkcijas klāstu. Ar bankas atbalstu esam gan papildinājuši apgrozāmos līdzekļus, gan iegādājušies jaunas iekārtas, strauji palielinot tirgus daļu, pārdošanas kanālus un piedāvāto specializēto detaļu izgatavošanas klāstu. Lielāko daļu uzņēmuma peļņas esam novirzījuši tā tālākajai attīstībai. Šobrīd spējam saražot lielus apjomus ļoti ierobežotā laikā, un trīs līdz sešu darba dienu laikā nodrošinām rezerves daļu piegādi visā Eiropā,” saka uzņēmuma HQ Chipper Parts valdes priekšsēdētājs Andris Melbārdis.

Uzņēmuma apgrozījums ik gadu ievērojami pieaug, jo HQ Chipper Parts par 30-40% paplašinājis sadarbību ar esošajiem partneriem, par 60% palielinājis klientu bāzi, kā arī optimizējis detaļu ražošanas ilgumu. Lielu atdevi snieguši ieguldījumi iekārtās, kāpinot apjomus, ātrumu un precizitāti. Arī turpmāk uzņēmums redz izaugsmes iespējas, jo pieprasījums pēc tā ražotās produkcijas ir augsts.

Par SIA HQ Chipper Parts

SIA HQ Chipper Parts ir inovatīvs uzņēmums, kas kopš 2010. gada veiksmīgi darbojas metālapstrādes jomā. Uzņēmuma specializācija ir gan koksnes šķeldotāju, gan dažādu citu metāla rezerves daļu ražošana, remonts un restaurācija. SIA HQ Chipper Parts ir tērauda lokšņu Hardox oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk