Image

Pilnveidotā mājokļu iegādes valsts atbalsta programma, ko otrdien apstiprināja Ministru kabinets, veicinās mājokļu pieejamību un sniegs nepieciešamo atbalstu ģimenēm ar bērniem un ģimenēm, kurās gaidāms pieaugums.

38% no šogad Citadeles izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem ir ar “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” (ALTUM) mājokļu garantiju ģimenēm ar bērniem. 2019. gadā tie bija 42% no visiem Citadelē izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem. 30. jūnijā Ministru kabineta atbalstītie grozījumi noteikumos par valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai, paredz, ka turpmāk ALTUM garantijas apmērs ģimenēm ar četriem un vairāk bērniem palielināts līdz 30% no aizdevuma, kā arī aizņēmējs var noteikt minimālo garantijas apmēru, bet ne mazāku kā 10% no aizdevuma summas.

“Klientu vidū redzam lielu interesi pēc ALTUM mājokļu garantijām ģimenēm ar bērniem un jaunajiem profesionāļiem. Kopumā vairāk nekā 1500 Citadeles klientu ir izmantojuši iespēju izmantot mājokļu garantijas ģimenēm ar bērniem par kopējo summu 10 miljoni eiro. Esam pateicīgi Latvijas valdībai par gudro lēmumu programmas paplašināšanai un ticam, ka kopā spēsim palīdzēt ģimenēm uzlabot viņu dzīves kvalitāti,”

 – saka Vladislavs Mironovs, Citadeles valdes loceklis.

Kā informēja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, kopumā papildus atbalstam daudzbērnu ģimenēm būs pieejami 3,5 miljoni eiro, un ar ALTUM starpniecību tas ļaus 400 daudzbērnu ģimenēm iegādāties jaunus mājokļus.

“Pieprasījumu pēc mājokļu garantijām var raksturot kā nemainīgi stabilu, jo garantijas  precīzi risina problēmu, kad ģimenei ir ienākumi, kas ļauj uzņemties kredītsaistības, bet nepietiek uzkrājumu pirmajai iemaksai. Programmas iespēju paplašināšana ar papildu iespējam daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kas iegādājas energoefektīvus mājokļus, garantējamās darījuma summas palielināšana līdz 250 tūkstošiem eiro, kā arī iestājušās grūtniecības ieskaitīšanu ģimenes bērnu pulkā, programmu kvalitatīvi pielāgo šodienas apstākļiem. Šobrīd veicam sagatavošanās darbus, lai klienti jaunās iespējas varētu sākt izmantot jau pašā tuvākajā laikā. Esam gatavi kopā ar bankām turpināt sekmīgi iesākto mājokļu pieejamības veicināšanā,”

  – saka Inese Zīle, ALTUM valdes locekle.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju. Mūsu mērķis ir kļūt par čempionu starp Baltijas bankām.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju un maksāt uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Papildu informācija:

Kristīne Mennika

Korporatīvās komunikācijas vadītāja

AS “Citadele banka”

Tālr. 26528533           

E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv

www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk