Image

Latvijas mazie uzņēmumi, kuru gada apgrozījums nepārsniedz 2 miljonus eiro, šī gada pirmo pusgadu aktīvi izmantojuši finansējuma piesaistīšanai. Pusgadā laikā Swedbank šādiem uzņēmumiem izsniegusi 30 miljonus eiro. Tas ir par 30% vairāk nekā tādā pašā laika posmā pērn.

Īpaši strauja izaugsme ir bijusi mazo lauksaimniecības uzņēmumu finansēšanā, kur izsniegtā finansējuma apmērs audzis par 48%, salīdzinot ar pagājušā gada 6 mēnešiem. Liela ietekme bijusi Lauku atbalsta dienesta atbalstam tehnikas iegādei un citu projektu realizācijai, kas šogad ir pieejams lauksaimniecībā strādājošajiem uzņēmumiem.

Kā skaidro Swedbank Uzņēmumu finansēšanas atbalsta daļas vadītājs Jānis Paiders:

“Kopumā šī ir pozitīva ziņa, jo parāda, ka uzņēmēji ar optimismu raugās nākotnē un ir gatavi investēt sava uzņēmuma izaugsmē. Kā finanšu iestāde, kas cenšas atbalstīt tautsaimniecības attīstību, esam priecīgi, ka varam būt  uzticams partneris uzņēmumiem, kas ir kopējās ekonomikas mugurkauls. Nākotnē ceram redzēt tikpat strauju uzņēmēju interesi, lai realizētu savas biznesa ieceres un vairotu kopējo labklājību ar augstāku pievienoto vērtību”.

Šī gada pirmajā pusgadā lielāko interesi par finansējuma piesaistīšanu uzņēmuma attīstībai bez lauksaimniecības uzņēmumiem izrādījuši arī tādi uzņēmumi, kas darbojas komercijas, profesionālo pakalpojumu un ražošanas vai IT jomā.

Prognozējot uzņēmēju interesi atlikušajos gada mēnešos, jāņem vērā tirgū kopumā valdošā neskaidrība. Augošā inflācija, procentu likmes un energoresursu cenas rada saspringumu uzņēmēju naudas plūsmās, kā arī ietekmē kopējo pirktspēju. Tajā pašā laikā, šis arī ir pateicīgs laiks augstas kvalitātes investīciju projektiem, kas ļauj ieguldīt savas konkurētspējas veicināšanā un izmaksu samazināšanā. Izmantojot dažādus finansēšanas rīkus, šādas investīcijas, ļautu piegādāt vai saražot to pašu apjomu preču, patērējot mazāk enerģijas.

RUS: Малые предприятия активно использовали возможность привлечь финансирование для развития в первом полугодии 2022 года наблюдался прирост в размере 30%

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk