Image

2022. gada 9. februārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 tiešsaistē notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2022Ambīcijas. Izaugsme. Ilgtspēja. Forumā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) iepazīstinās ar gada laikā paveikto “10 soļu programmas Latvijas kapitāla tirgus attīstībai” ieviešanā un ar nozares ekspertiem un viedokļu līderiem diskutēs par Latvijas kapitāla tirgus iespējām un izaicinājumiem.

 

FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile akcentē:

Esam gandarīti par iespēju turpināt pērn aizsākto tradīciju – gada sākumā plašā lokā diskutēt par Latvijas kapitāla tirgus aktualitātēm un attīstības iespējām. Latvija joprojām ir starp tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kur kapitāla tirgus attīstībai vēl ir liels potenciāls. Iepriecinoši, ka 2021. gada tendences ir pozitīvas un pēc ilgiem gadiem mēs redzam tirgū jaunus, ilgtspējīgus un investoriem interesantus uzņēmumus. Šogad foruma saturs būs īpaši saistošs uzņēmumu vadības un pārvaldības ekspertiem, lai, vērtējot dažādu uzņēmumu pieredzi un uzklausot ekspertu viedokli, rosinātu Latvijas uzņēmumus domāt par ambiciozākiem izaugsmes plāniem, protams, neaizmirstot arī par ilgtspējas aspektiem.”  

Forumu atklās Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, un foruma ievadā FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile iepazīstinās ar gada laikā paveikto, lai ieviestu “10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai”.

Forums notiks trīs daļās: pirmajā tiks diskutēts par Latvijas uzņēmumu ambīcijāmkapitāla piesaistei, otrajā tiks vērtētas alternatīvās iespējas uzņēmumu izaugsmei, savukārt trešajā eksperti vērtēs dažādu uzņēmumu pieredzi un skaidros, vai ilgtspēja iriespējama visās jomās.

Foruma laikā būs iespēja iepazīties ar ekspertu vērtējumu par Latvijas uzņēmumu ambīcijām un interesi izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas, Latvijā pieejamajām alternatīvajām izaugsmes finansējuma iespējām un uzņēmumu gūto pieredzi šajā jomā, kā arī ilgtspējas jautājumu integrāciju uzņēmumu darbības stratēģijās un ikdienas paradumos.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc iespējas plašāk izmantotu tā potenciālu. Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējo un ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā, paver plašas iespējas vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem piesaistīt finanšu resursus, kā arī investoriem sniedz iespēju ieguldīt Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

Foruma programma pieejama šeit: https://www.fktk.lv/mediju-telpa/latvijas-kapitala-tirgus-forums-2022/foruma-programma-2/.

Sekot līdzi foruma norisei varēs FKTK tīmekļvietnē www.fktk.lv.

Lai saņemtu atgādinājumu, aicinām reģistrēties: https://forms.gle/h6jcdAuVYFuEVsmm7.

Lai apzinātu tirgū esošo problemātiku un to risinātu, FKTK 2020. gadā Latvijas kapitāla tirgus dalībnieku un FKTK stratēģiskā dialoga ietvaros uzklausīja kapitāla tirgū iesaistīto institūciju viedokli par līdzšinējo pieredzi, normatīvā regulējuma novērtējumu un attīstības redzējumu. Eksperti sniedza savu viedokli par kapitāla tirgus izaicinājumiem Latvijā un iespējamajiem attīstības scenārijiem. Līdztekus tam FKTK veica Latvijas bijušo, esošo un potenciālo kapitāla tirgus dalībnieku aptauju, kā arī izvērtēja Latvijas kapitāla tirgus situāciju. Balstoties uz stratēģiskā dialoga, aptaujas un FKTK veiktā izvērtējumasecinājumiem, tika izstrādāta 10 soļu programma Latvijas kapitāla tirgus attīstībai.

Informācija par 2021. gada forumu: https://www.fktk.lv/mediju-telpa/nozares-temati/latvijas-kapitala-tirgus-forums-2021/.

 

Turpmākai informācijai:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļa
T. 67774808
E. dace.jansone@fktk.lv

Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.twitter.com/FKTK_LV, www.linkedin.com/company/fktklv/

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk