Image

AS Reģionālā investīciju banka piešķīrusi 13 miljonu eiro kredītu Latvijā lielākā dzīvojamo ēku kompleksa Ezerjugla” būvniecības pabeigšanai, informē Reģionālā investīciju banka. 

 

 

“Vienmēr esam gandarīti, ja savu kredītu portfeli varam papildināt ar perspektīvu dzīvojamā fonda attīstības projektu.  Mēs ticam, ka nākotne ir mājokļiem, kur liela uzmanība ir pievērsta ne tikai komfortam ēkā un dzīvoklī, bet arī apkārtējās vides labiekārtojumam un iespējai nodrošināt darba un atpūtas līdzsvaru. Šis ir liela mēroga projekts, un Bankas līdzdalība tajā apliecina to, ka Banka turpina stiprināt savas pozīcijas Latvijas biznesa kreditēšanas segmentā,”

stāsta Reģionālās investīciju bankas valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Jakovļevs.

Viņš atzīst, ka projekts Ezerjugla” bankas uzmanību piesaistīja ar vērienu un ambīcijām – astoņu dzīvojamo ēku komplekss Juglas ezera krastā ir lielākais Latvijā. To raksturo pievilcīga atrašanās vieta, arhitektoniski vienots telpiskais veidols, četru stāvu apbūve un plaša, labiekārtota teritorija ar pludmali. Kompleksu, kas tiek būvēts vienā kārtā, plānots pabeigt jau 2022.gada nogalē.

Ezerjuglas lielākā priekšrocība ir iespēja izbaudīt dabas mieru, vienlaikus nezaudējot neko no pilsētas ērtībām – labas satiksmes un ērtas infrastruktūras. Tās ir vērtības, kas ir svarīgas topošajiem dzīvokļu īpašniekiem – jaunajiem profesionāļiem, ģimenēm, kā arī senioriem, kuri vēlas iegūt ērtāku dzīves vietu. Turklāt visi esam vienisprātis, ka Rīgai piestāv mazstāvu apbūve – četru stāvu mājas ir ideālas,

skaidro projekta attīstītāja AS Murjāņu 70” projektu vadītājs Eduards Krūmiņš.

Komplekss robežojas ar Juglas ezera piekrasti, kur 2500 kvadrātmetru platībā plānots ierīkot labiekārtotu pludmali, tāpat te paredzēta gan aktīvā sporta zona, gan vieta mierīgai atpūtai ar soliņiem un zviļņiem. Tā kā visu astoņu ēku būvniecība tiek īstenota vienā kārtā, tad visa labiekārtotā teritorija iedzīvotājiem būs pieejama uzreiz pēc kompleksa nodošanas.

Jau patlaban norit aktīva dzīvokļu pārdošana, kompleksā ir rezervēta gandrīz ceturtā daļa dzīvokļu, turklāt 99% pircēju ir Latvijas iedzīvotāji, piebilst attīstītāja pārstāvis

. 

 

Par Reģionālo investīciju banku

AS Reģionālā investīciju banka darbību uzsāka 2001.gadā. Pēc aktīvu apmēra 2022.gada 31.martā bija astotā lielākā banka Latvijā. Bankas kopējais pamatkapitāls ir 32,33 miljoni eiro un lielākais akcionārs ir SIA SKY Investment Holding (44%). Citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20% akciju. Reģionālās investīciju bankas neauditētā peļņa 2021.gada 12 mēnešos sasniedza 8,437 miljonus eiro.

Par dzīvojamo ēku kompleksu Ezerjugla”

Ezerjugla” ir astoņu dzīvojamo ēku komplekss labiekārtotā, drošā teritorijā. Tajās būs pieejami divistabu un trīsistabu dzīvokļi dažādās platībās, sniedzot iespēju dzīvot vienā no zaļākajiem Rīgas rajoniem.  Iedzīvotāju ērtībām plānots izbūvēt 535 virszemes un pazemes autostāvvietas. Dzīvojamā kompleksa Ezerjugla” projektu izstrādājis arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA Zenico Projekts”. Projekta Ezerjugla” kopējās izmaksas ir aptuveni 40 miljoni eiro. Projekta attīstītājs AS Murjāņu 70” iepriekš īstenojis tādus projektus kā deviņstāvu dzīvojamo ēku komplekss Salnas 21” Pļavnieku mikrorajonā un unikālā desmit dzīvokļu mājā “Quadrus, kas atrodas Rīgas klusajā centrā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk