Image

No 20. septembra SEB banka paaugstina procentu likmes termiņnoguldījumiem gan juridiskām, gan privātpersonām. Jau astoto reizi ceļot likmes, banka aicina iedzīvotājus izmantot pozitīvo likmju periodu un aktīvāk izmantot dažādas noguldīšanas iespējas.

Sākot ar šī gada 20. septembri, 3 mēnešu termiņnoguldījuma procentu likme būs 3% (iepriekš 2,75%), 6 mēnešu likme – 3,25% (iepriekš 3%), 12 mēnešu likme – 3,9% (iepriekš 3,8%), bet 24 mēnešu – 3% (iepriekš 2,85%), 36 mēnešu likmes – 2,85%. Jaunās likmes attiecas gan uz privātpersonām, gan uz uzņēmumiem.

“Sekojot Eiropas Centrālas bankas lēmumam celt bāzes procentu likmes, kārtējo reizi ceļam procentu likmes termiņnoguldījumiem. Vēlamies aicināt iedzīvotājus izmantot pašreizējo situāciju, kas ir ļoti labvēlīga noguldījumiem,” norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

“Kopš gada sākuma interese par noguldījumiem augusi gan privātpersonu, gan uzņēmumu segmentā. Tomēr joprojām lielāko daļu no saviem brīvajiem līdzekļiem klienti turpina turēt parastajos norēķinu kontos. Šobrīd iedzīvotāji termiņnoguldījumos un krājkontos noguldījuši ap 27% no saviem brīvajiem naudas līdzekļiem.”

Termiņnoguldījums ir piemērotākais risinājums brīvo naudas līdzekļu, tā saucamā finanšu “drošības spilvena”, turēšanai. Savukārt regulāri papildināt var uzkrājumu, kas tiek veidots krājkontā – nauda, kas glabājas krājkontā, ir ļoti likvīda, jo izņemt nepieciešamo summu bez komisijas var, piesakot to vien trīs dienas iepriekš.

Kopš gada sākuma uzņēmumu noguldījumu apjoms SEB bankā pieaudzis par 120% līdz vairāk nekā 240 miljoniem eiro augusta beigās. Savukārt privātpersonu noguldījumu apjoms pieaudzis par 40%, sasniedzot 618 miljonus. Ap 70% no ieguldītājiem izvēlas viena gada termiņnoguldījumu.

Pieaug noguldīšanas iespēju klāsts

SEB banka ne vien ceļ procentu likmes, bet arī paplašina noguldīšanas iespēju klāstu. Privātpersonām ir iespēja izmantot Digitālo krājkasi – tad uzkrājums automātiski papildināsies pēc katra pirkuma, kas apmaksāts ar karti, jo katra pirkuma summa tiek noapaļota uz augšu līdz pilnajam eiro, bet starpība tiek ieskaitīta krājkontā. Procentu likme par krājkontu ir 2,15%.

Šī gada jūnijā sākām piedāvāt krājkontu arī uzņēmumiem, savukārt kopš septembra uzņēmējiem ir iespēja noslēgt nakts procentu līgumu – saņemt procentus par norēķinu kontā esošajiem naudas līdzekļiem. Šī iespēja ir pieejama uzņēmumiem ar norēķinu konta atlikumu sākot no 400 tūkstošiem eiro vai ASV dolāriem. Procenti norēķinu kontā tiek aprēķināti un ieskaitīti katru dienu.

Turklāt jau ziņots, ka šī gada novembrī SEB banka sāks maksāt procentus par naudu, kas glabājas privātpersonu norēķinu kontos. Procentu likme būs 0,4% gadā, un tos maksās par kontu atlikumiem līdz 5000 eiro.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – tālr. 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB banka ir vadošā korporatīvā banka Ziemeļeiropā ar starptautisku pārstāvniecību vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Baltijas valstīs un Zviedrijā SEB banka piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. SEB bankas mērķis ir veidot labāku nākotni ar atbildīgiem padomiem un pārdomātu finansēšanu – šodienai un nākotnes paaudzēm. Uz 2023. gada 30. jūniju SEB Grupas kopējie aktīvi veido 4172 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2271 miljardi Zviedrijas kronu. SEB Grupā strādā 17 500 darbinieku. Vairāk par SEB Grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk