Image

SEB banka piešķīrusi divus aizdevumus ilgtermiņa ieguldījumu veikšanai zemnieku saimniecībai “Putriņas” Glūdas pagastā. Aizdevumu kopsumma ir 1,1 miljons eiro, kas tiks ieguldīti fermas rekonstrukcijā, automatizējot un tehnoloģiski uzlabojot fermas darbu. Daļu finansējuma paredzēts ieguldīt arī fermas energoefektivitātē, uzstādot saules enerģijas paneļus.

“Mērķis ir efektivitātes uzlabošana, lai iespējami samazinātu roku darbu un arī elektrības rēķinu. Darbaspēka trūkumu izjūtam jau sen, tā ir arī šā brīža aktualitāte, tāpēc cenšamies maksimāli visus procesus fermā robotizēt un automatizēt. Slaucamo govju kūts jau ir robotizēta, tagad kārta jaunlopu kūtij,” par aizņēmuma mērķi stāsta ZS “Putriņas” saimniece Vera Veidliņa.

Ieguldījums fermas modernizācijā tiek veikts ar Lauku Atbalsta dienesta līdzfinansējumu.

“Esam gandarīti sadarboties ar Latvijas lauksaimniekiem, kuri mērķtiecīgi iegulda savu saimniecību efektivitātes uzlabošanā un energorisinājumos. Tas palielina šo saimniecību konkurētspēju un rada pamatu ilgtermiņa attīstībai. SEB bankai ir virkne sekmīgu sadarbības projektu ar lauksaimniekiem visos Latvijas novados, kas ļauj mums labāk izprast zemnieku saimniecību vajadzības un piedāvāt piemērotus finansēšanas risinājumus,” saka SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

ZS “Putriņas” pašlaik apsaimnieko aptuveni 550 hektārus zemes, fermā ir aptuveni 360 lopi. Saimniecības pamatbizness ir piena ražošana, bet papildus tam attīstīta arī graudkopība. Daļu no graudiem saimniecība izmanto lopbarībai, daļu nodod. “Putriņas” ir viena no tām saimniecībām, kas izveidota uz veco fermu bāzes, tāpēc pēdējo gadu laikā tiek veikti apjomīgi ieguldījumi, lai savestu kārtībā ēkas, uzlabotu lopu turēšanas apstākļus un palielinātu piena ražošanas apjomu. Saimniecībā ar SEB bankas finansējumu ir jau uzbūvēta jauna, pilnībā automatizēta kūts, kurā uzstādīti slaukšanas roboti, automātiskās barošanas sistēmas.

Arī saimniecības turpmākajā attīstībā iecerēts uzlabot tehnoloģiskos procesus, uzlabojot gan lopu barošanas, gan barības uzglabāšanas procesus, stāsta V. Veidliņa. Otrs nozīmīgs virziens, kas jāpaveic nākotnē, ir fermas kompleksa teritorijas sakārtošana.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB banka ir vadošā korporatīvā banka Ziemeļeiropā ar starptautisku pārstāvniecību vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Baltijas valstīs un Zviedrijā SEB banka piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. SEB bankas mērķis ir veidot labāku nākotni ar atbildīgiem padomiem un pārdomātu finansēšanu – šodienai un nākotnes paaudzēm. Uz 2023. gada 30. jūniju SEB Grupas kopējie aktīvi veido 4172 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2271 miljardi Zviedrijas kronu. SEB Grupā strādā 17 500 darbinieku. Vairāk par SEB Grupu: www.sebgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk