Image

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums ZAAO ir saņēmis SEB bankas finansējumu 4 miljonu eiro apmērā bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcas Daibe būvei. Rūpnīcā plānots pārstrādāt bioloģiski noārdāmos atkritumus, kas rodas no sadzīves atkritumiem, dalīti vāktu dārzu un parku atkritumiem, dalīti vāktiem pārtikas atkritumiem, savukārt pārstrādes procesā tiks iegūts komposts un kā blakus produkts tiks iegūta biogāze, ko paredzēts izmantot siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai.

Darbus paredzēts pabeigt līdz 2023. gada 1. novembrim. Ir uzsākti darbi pie sadzīves ēkas būves rūpnīcas apkalpojošam personālam, norit atlikušo būvprojektu risinājumu izstrāde un saskaņošana. Jūlijā plānots uzsākt darbu pie ārējo inženierkomunikāciju, teritorijas laukumu un nojumju izbūves.  

Pašvaldību atkritumu apsaimniekotāja SIA ZAAO valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis:

“Attīstot ZAAO pakalpojumus, rūpējoties par klientam pieejamo pakalpojumu daudzveidību, ZAAO ir būtiski pilnveidot atkritumu pārstrādes posmu. Konkrētā projekta realizācija ir solis, lai piedāvātu Vidzemes iedzīvotājiem iespēju dalīti vākt bioloģiskos atkritumus. Projekts ir nozīmīgs Latvijā, lai kopīgi sasniegtu aprites ekonomikas mērķus.”

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Banka ir finanšu partneris dažādu biznesa virzienu un nozaru uzņēmumiem visā Latvijā, nemitīgi palielinot biznesa kreditēšanas apjomu. Šā gada pirmajos piecos mēnešos mazajiem un vidējiem uzņēmumiem esam izsnieguši aizdevumus kopumā 87.2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4.5 % vairāk, nekā salīdzinot šādu pašu periodu pirms gada. Īpaši nozīmīga mums ir ilgtspējīgu iniciatīvu un biznesa ideju realizēšana, kas veicina aprites ekonomikas attīstību un mudina cilvēkus mainīt savus ikdienas paradumus. Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcas izveide Vidzemes reģionā ir solis šajā virzienā. Tāpat arī jāuzsver uzņēmuma ZAAO kvalitatīvā pārvaldība. Tas ir būtisks aspekts, kas palīdz bankai daudz vieglāk piešķirt finansējumu visai sarežģītiem projektiem.”

Projekta kopējās izmaksas ir 9,6 miljoni eiro – 4 miljonus eiro no šīs summas finansē SEB banka, projekts tiek līdzfinansēts no ES Kohēzijas fonda.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

 

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3766 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2432 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk