Image

SEB banka piešķīrusi 6,1 miljonu eiro aizdevumu SIA “Firma Madara 89 īpašumi”, kas paredzēts jaunu veikalu top! būvniecībai un renovācijai Cēsīs, Jaunpiebalgā, Grundzālē, Aknīstē, Zvejniekciemā un Ādažos.

Jau 2023. gada nogalē un 2024.gada sākumā pircējiem būs pieejami trīs jaunuzcelti veikali –Jaunpiebalgā, Grundzālē un Aknīstē. Atverot jaunos veikalus, šajās pilsētās tiks slēgti šobrīd jau esošie mini top! veikali, kas ir mazāki kvadratūras ziņā, ar mazāku sortimentu un novecojušu infrastruktūru. Tāpat ieplānoti divi pilnīgi jauni veikali Zvejniekciemā un Ādažos, kuru atvēršana plānota 2024.gada nogalē un 2025.gada sākumā. Jaunie veikali būs plaši, būvēti izmantojot mūsdienīgus risinājumus, veikali tiks aprīkoti ar energoefektīvām iekārtām un apgaismojumu, tiks izbūvētas arī telpas darbiniekiem, izveidota noliktava un sakārtota preču piegāde. Līdz ar plašāku tirdzniecības zāli tiks piedāvāts plašāks preču klāsts, tostarp vietējā top! gatavie kulinārijas un konditorejas izstrādājumi.

“Projekti tiek attīstīti, uzklausot iedzīvotāju ieteikumus, tiecoties uz ilgtspēju, kā arī veikalu tīkla top! un reģionu attīstību, tīkla standartizāciju. Lai pircēji ikvienā veikalā top! spētu ātri un viegli orientēties, visu jauno veikalu tirdzniecības zāles un ēkas eksterjers būs ļoti līdzīgs. Katra  veikala kopējā platība – ēka, zeme, iekārtas – sasniegs 550 m2, tirdzniecības zālei veidojot lielāko daļu – 335m2. Svarīgi, ka projekta ietvaros tiks labiekārtota arī veikala apkārtne – iestādīti jauni augi, izveidotas autostāvvietas, pie daļas veikalu ieplānotas arī elektroauto uzlādes stacijas, tiks uzstādītas pašapkalpošanās kases, lielāka tilpuma taromāti, tekstila šķirošanas konteineri, pakomāti, ceptuves un cita veida pakalpojumi pircēju ērtībām,” stāsta veikalu tīkla top! valdes locekle Ilze Priedīte.

SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas pārvaldes vadītājs Ģirts Priede:

“Esam gandarīti atbalstīt pārdomātas investīcijas, kas sniegs būtisku ieguvumu uzņēmuma attīstībai, vienlaikus uzlabojot reģiona infrastruktūru un paplašinot iedzīvotājiem ikdienā nepieciešamo pakalpojumu klāstu. Prieks, ka mums bijusi iespēja vērot uzņēmuma attīstību ilgākā laika posmā un atbalstīt to ar mūsu finanšu pakalpojumiem. Uzņēmums vienmēr spējis vienlaikus gan pielāgoties tirgus prasībām, gan augt, kas redzams arī šobrīd, sekmīgi paplašinot savu darbību un iekļaujot tādus būtiskus ilgtspējas faktorus kā energoefektivitāte, pieejamība, sakārtota vide klientiem, darbiniekiem un vietējai sabiedrībai.”

Par projekta attīstītāju SIA Firma Madara 89

Veikalu tīkla top! Dalībnieks SIA Firma Madara 89 ir viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem un lielākais nodokļu maksātājs, un darba devējs Vidzemē, ar 100% vietējo kapitālu, kas dibināts 1993. gadā un šobrīd darba vietas nodrošina turpat 1900 darbiniekiem. Savā pastāvēšanas laikā uzņēmums ir veiksmīgi attīstījies un pilnveidojies, dažādās Latvijas pilsētās un pagastu centros atverot 104 veikalus “top!” un mini “top!”, 11 “Labais”,  6 “Skapis” un 4 kafejnīcas “Pasēdnīca”, kulinārijas ražotni, maiznīcas, boulingu, divus tirdzniecības centrus –  “IGA Centrs” Aizkrauklē un “Centrs” Smiltenē – , nelielu vairumtirdzniecības noliktavu Gulbenē, kā arī nodrošina preču piegādi no diviem loģistikas centriem Rīgā un Smiltenē.

Par veikalu tīklu top!

Veikalu tīkls top! ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls, kā arī trešais lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Latvijā. Ar preču zīmi top! Latvijā šobrīd darbojas 206 pārtikas veikali, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem. Kopumā tiek nodrošināts vairāk nekā 3500 darbavietu, atbalstot vietējos ražotājus un piegādātājus visā Latvijā.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEBLatvija, Facebook/SEBLatvija, YouTube/SEBLatvija, LinkedIn/SEB-Latvija
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2023. gada 31. martu SEB Grupas kopējie aktīvi veido 3 802 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 221 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk