Image

SEB banka refinansējusi tekstilizstrādājumu ražotāja SIA “Klippan-Saule” saistības un piešķīrusi overdraftu 400 tūkstošu eiro apmērā uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

Latvijas-Zviedrijas kopuzņēmums SIA “Klippan-Saule” ir 1997. gadā dibināts “Klippan Textil AB” meitas uzņēmums, kura galvenais darbības virziens ir tīras vilnas un kokvilnas izstrādājumu ražošana. Uzņēmuma produkcijas klāstā ir pledi, segas, pārklāji, dzija, vilnas kārsums, pončo, kuru izgatavošanai tiek izmantota galvenokārt 100% vilna no Jaunzēlandes.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Esam aktīvi dažādu biznesa projektu finansēšanā, šī gada astoņos mēnešos palielinot no jauna izsniegto finansējumu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par 28%. Esam gatavi finansēt dažādas nozares un dažāda lieluma projektus, ja vien uzņēmuma biznesa modelī redzam dzīvotspēju un ilgtspējīgu attīstību. Arī “Klippan-Saule” ir ilgtspējīga biznesa modeļa piemērs, kā pārliecinoši iekarot savu vietu eksporta tirgū, spējot pielāgoties arvien mainīgajam pieprasījumam un vienlaikus saglabājot nemainīgi augstu ražošanas kvalitāti. Esam gandarīti, ka uzņēmums ir izvēlējies mūs kā savu ilgtermiņa sadarbības partneri, lai turpinātu arvien pilnveidot savas produkcijas kvalitāti un sasniegtu savus biznesa mērķus.”

SIA “Klippan-Saule” valdes priekšsēdētājs Romualds Baikštis:

“Vairāk nekā 90% saražotās produkcijas tiek eksportēta uz teju 30 valstīm visā pasaulē, kas apliecina, ka esam iekarojuši stabilu pozīciju šajā nozarē. Produktu dizainu izstrādā augsti kvalificēti dizaineri ar lielu pieredzi un radošu pieeju, līdz ar to varam piedāvāt ne tikai jau gatavus izstrādājumus, bet arī ražošanu pēc pasūtītāju pieprasījuma – individuāla dizaina, krāsas, izmēriem. Lai pārraudzītu visu ražošanas procesu un būtu pilnīgi pārliecināti par gatavā produkta kvalitāti, viss ražošanas process notiek tikai pašu rūpnīcās. Covid krīzes ierobežojumi mūs ir skāruši minimāli, un pieprasījums pēc ražotās produkcijas saglabājas ļoti augsts – strādājam ar peļņu un saņemam pasūtījumus jau uz 2022. gadu. Pēdējo gadu laikā esam veikuši ieguldījumus iekārtu modernizēšanā, lai uzlabotu gan ražošanas procesus, gan nodrošinātu ērtākus darba apstākļus. Gada sākumā spērām pirmos soļus arī e-komercijā, izveidojot internetveikalu pircējiem Baltijas valstīs. Turpināsim to attīstīt, lai nodrošinātu pircējiem vēl ērtāku un kvalitatīvāku servisu.”

SIA “Klippan-Saule” gatavā produkcija ir pieejama uzņēmuma firmas veikalā Bruņinieku ielā Rīgā, kā arī vairāk nekā 25 tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta veikalā. Pateicoties ciešajai sadarbībai starp Latviju un Zviedriju, grupa ir iekarojusi stabilas pozīcijas tirgū gan Baltijas valstīs, gan Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Somijā, Krievijā, Vācijā, Ukrainā, Islandē, Šveicē, Japānā, ASV, Lielbritānijā, Īrijā, Dienvidkorejā, Holandē, Kanādā un citur. Šobrīd uzņēmums nodrošina darba vietas 170 darbiniekiem.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Lapas - 0

Skatīt vairāk